likebalaton.hu | 2020.04.17. 19:01
Újabb hétvégi lezárások – mutatjuk a balatoni településeket
Ismét dönthetnek hétvégén a polgármesterek a kijárási korlátozások szigorításáról. Az április 18-19-i hétvégére is megkapták azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használat rendjét. A visszajelzések szerint húsvétkor sikerült megakadályozni, hogy nagy tömegek jelenjenek meg a Balatonnál. Mutatjuk a hétvégére vonatkozó balatoni szigorításokat. (Frissítjük!)

Siófok

Szombat nulla órától vasárnap éjfélig ezek az intézkedések lépnek érvénybe Siófokon a polgármester rendelete alapján:

Siófokon 2020. április 18. nulla órától ismét lezárják a gyalogos- és az autósforgalom elől a hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet, valamint a Petőfi sétányt. A polgármesteri rendelet értelmében tehát lezárásra kerül az Isztria sétány-Kinizsi utca-Batthyány utca által határolt terület, ide csak az ott lakók, illetve igazolhatóan tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be.

Változás a húsvéthoz képest, hogy a siófoki üzletek közül nem csak az élelmiszerboltok, drogériák, patikák, benzinkutak, dohányboltok nyithatnak ki, hanem az egyéb más termékeket árusító üzletek is. A vendéglátóhelyek azonban továbbra is csak csak házhoz szállíthatnak, helyben vásárlásra nincs lehetőség. „Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottakon kívül – tartózkodni tilos – írja a rendelet. – Minden vendéglátó üzlet köteles a vendégek fogadására alkalmas helyiségeit, a közterületen elhelyezett kiszolgáló pultjait zárva tartani. Rendelést kizárólag telefonos, illetve elektronikus úton fogadhat el és azt kizárólag kiszállítás útján teljesítheti – kivéve a gépjárműből való kiszállás nélkül, az ételt az arra szolgáló ablakon keresztül átadó személyen kívül más személlyel közvetlen érintkezés nélkül átvehető ételforgalmazást.”

Az egészségügyi maszk – ennek hiányában az annak rendeltetését, funkcióját betöltő textil (orrot, arcot takaró sál, kendő) – viselése a Siófok város önkormányzata tulajdonában lévő közterületeken tartózkodók, és a tömegközlekedési eszközökön utazók számára kötelező. Ez alól kivételt képeznek az egyéni sportolási tevékenységet végzők, annak időtartama alatt. A városőrség folyamatosan ellenőrzi a rendelet betartását.

Zamárdi

Ezen a hétvégén kötelező a maszk vagy szájat eltakaró sál, kendő viselése mindenki (még a gyerekek) számára is Zamárdi közigazgatási területén.

Figyelem!Friss rendelet, mely a hétvégére érvényes.Vigyázzunk egymásra!!!

Közzétette: Zamárdi Város (hivatalos) – 2020. április 17., péntek

 

 

Szántód

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonföldvár

A tájékoztatás szerint Balatonföldváron a PARKOLÓK, STRANDOK ZÁRVA maradnak! A szabályok betartását a közterület-felügyelők a rendőrséggel együtt ellenőrzik. A város közigazgatási területén működő ÜZLETEK hétvégi nyitva tartása az Önkormányzat részéről NEM KERÜL KORLÁTOZÁSRA.

PARKOLÓK,STRANDOK ZÁRVA maradnak!A kormány tegnapi bejelentése szerint a polgármesterek a húsvéti időszakhoz hasonlóan…

Közzétette: Balatonföldvár Város – 2020. április 17., péntek

 

Balatonszárszó

Fekete János polgármester az alábbi határozatot hozta:

Közzétette: Balatonszárszó Nagyközség – 2020. április 17., péntek

Balatonőszöd

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonszemes

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonlelle

Kenéz István polgármester határozata így szól:
„Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus járvány okozta tömeges megbetegedések megelőzése érdekében a Húsvétkor bevezetett korlátozó intézkedések jelen hétvégén újra életbe lépnek a 12/2020 (IV.17.) számú önkormányzati rendeletünk értelmében.

Lezárjuk
• a strandjainkat
• az önkormányzat tulajdonában lévő parkolókat
• a játszótereinket

2020. április 18. (szombat) 00.00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24.00 óráig.

Megértésüket kérjük az intézkedéseket illetően, hiszen minden korlátozás közös érdekünkben történik. Viszont minden szabály annyit ér, amennyit betartunk belőle!

Kérem Önöket, hogy fegyelmezetten viselkedve tegyünk azért, hogy életünk mielőbb visszazökkenhessen a megszokott mederbe.

Köszönetemet fejezem ki azért, hogy Balatonlellén a húsvéti hétvégén nem történt súlyos szabálysértés. Csak így sikerülhet legyőzni a járványt!

Megértésüket és támogató viselkedésüket megköszönve,

Tisztelettel:
Kenéz István polgármester”

Közzétette: Balatonlellei Polgárőrség – 2020. április 17., péntek

 

Balatonboglár

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere is korlátozásokat vezetett be:

A Bogláriak, Kislakiak védelme érdekében a most következő hétvégére is korlátozó intézkedésekről döntöttem….

Közzétette: Miklós Mészáros – 2020. április 17., péntek

 

Fonyód

Fonyódon egyelőre nincsenek lezárt területek, de 2020. április 18., szombattól változik a piac látogatási rendje! 7 órától 9 óráig csak a 65 év felettiek látogathatják a Piacot, mások ekkor nem tartózkodhatnak ott (kivéve az ott dolgozókat). 9 órától 14 óráig a 65 évnél fiatalabbak intézhetik bevásárlásaikat a Fonyódi Piac és Vásár területén. Az idősebbek ekkor már nem tartózkodhatnak ezen a területen.

A kijárási korlátozás határozatlan ideig történő meghosszabbítását biztosító kormányrendelet adta lehetőségét annak, hogy a polgármesterek szabályozzák a látogatási rendet a Piacok tekintetében. Ennek kapcsán járt el Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

A kijárási korlátozás más tekintetben változatlan, azaz: a lakóhelyet csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni!

Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatóak!

Nyilvános helyeken legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani!

Az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat, drogériákat 9 és 12 óra között kizárólag 65 év feletti emberek látogathatják! Ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják!

Balatonfenyves

Lombár Gábor, Balatonfenyves Község Önkormányzat Polgármestere az alábbi intézkedést hozta Balatonfenyves területére vonatkozóan:
2020. április 17-től a veszélyhelyzet fennállásáig lezárásra kerül a Balatonfenyvesi Központi strand, a kikötő keleti mólószára, a Fenyves-alsói strand és a Csalogány strand.
Kérik, hogy az emberi élet és egészség megóvása érdekében MARADJANAK OTTHON!

Közzétette: Balatonfenyves – 2020. április 16., csütörtök

 

Balatonmáriafürdő

Galácz György polgármester határozata szerint Balatonmáriafürdőn is lezárnak több parkolót, strandot, játszóteret, ahol megállni, parkolni, horgászni, sétálni, tartózkodni, a kihelyezett játszó- és sporteszközöket használni tilos.
Itt lehet elolvasni a pontos helyszíneket:

 

Balatonkeresztúr

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonberény

Horváth László polgármester határozata szerint Balatonberényben is lezárják az alábbi parkolókat, közterületeket, közösségi területeket, ahol megállni, parkolni, horgászni, sétálni, tartózkodni, a kihelyezett játszó- és sporteszközöket használni tilos.

 

Balatonszentgyörgy

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Hévíz

– Nem érdemes bejönni Hévízre és megkérem önöket, hogy ne is jöjjenek be, hiszen be vannak tartva a rendeletek. Az üzletek nincsenek nyitva, a sétányaink le vannak zárva. A tóra nem lehet bemenni, a tó körüli sétány hermetikusan le van zárva, az ottani katonai parancsnok és a főigazgató úr rendelkezése alapján – nyilatkozta Papp Gábor, polgármester.

Keszthely

Nagy Bálint, polgármester rendeletben megtiltotta a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatát. A lépés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt szükséges. A tilalom mellett péntektől a Balaton-partot is lezárják, sőt a terület minden hétvégén zárva marad, míg tart a vészhelyzet.

Gyenesdiás

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere azt írja a közösségi médiában: jelenleg veszélyhelyzet van, kijárási korlátozással, melyet a helyiek többnyire be is tartanak. Arra kéri a látogatókat, inkább maradjanak otthon. A településen jelenleg zárva vannak a játszóterek, a turisztikai látogatóhelyek, szolgáltató helyek, a szálláshelyek és turisztikai irodák legtöbbje, a Balaton-part mindkét strandja (ezek most munkaterületek, füvesítés és felújítás zajlik, csak a kivitelezők vannak a helyszínen), de a strandi játszóterek is leszalagozásra kerültek, használni pedig tilos ezeket.
A Kárpáti Korzón és a strandokon is le lettek festve a padok, ezek is ki vannak szalagozva, vagy feliratozva. A Nagymező Kirándulóközpont játszótéri elemei nem üzemelnek és az erdei részek legtöbb pihenőhelyén is a Bakonyerdő Zrt. felhívja a kirándulók figyelmét a koronavírus veszélyeire, a gyülekezés és csoportosulás szabályainak betartására, továbbá minden rendezvény vagy csoportosulás tilos.

Vonyarcvashegy

A járványveszély miatt a játszóterek és a strand sem látogatható.

Közzétette: Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata – 2020. április 12., vasárnap

 

Balatongyörök

– A járványügyi helyzetre való tekintettel a balatongyöröki községi strand 2020. április 10. naptól határozatlan ideig bezárásra került. Továbbá kérjük a kisgyermekes szülőket, hogy ne használják településünkön a játszótereket, mert a közösségi játékok használata elősegítheti a vírus terjedését. Vigyázzunk egymásra! Maradjanak otthon! – mondta Biró Róbert polgármester.

Tisztelt Györökiek! Tisztelt idelátogatni szándékozók!A járványügyi helyzetre való tekintettel a balatongyöröki…

Közzétette: Balatongyörök Község Önkormányzata – 2020. április 10., péntek

 

Balatonederics

A kijárási korlátozás idején a település strandja zárva tart.

Szigliget

– Mivel szinte semmilyen turisztikai attrakció nincs nyitva a településünkön, ezért kérünk mindenkit, hogy aki a szabadba vágyik, a vészhelyzet ideje alatt tegye azt meg lakóhelyén. A strand, a vár, a kiállítóterek, az Óvár és a játszóterek zárva, a kikötőt csak horgászok használhatják. Az egy időben a személyhajó kikötőben tartózkodó horgászok száma 6 fő lehet – tudtuk meg Balassa Balázs polgármestertől.

Badacsonytördemic

Nem adtak ki közleményt.

Badacsonylábdihegy

A kijárási korlátozás idején a strand és az Ökoturisztikai Látogatóközpont zárva tart, nem nyit ki a Lábdihegyi Piac sem.

Badacsonytomaj

Húsvétkor is az egyik legszigorúbb intézkedéseket bevezető balatoni település az alábbiak betartását kéri:
Helyi lakosoktól: MUTASSUNK PÉLDÁT!
-Ha tehetik bevásárlásaikat ne szombat, vasárnap intézzék! A 65. éven felülieknek kérésükre az önkormányzat segít a bevásárlásban (tel: 06-30-8660607)!
-Szombat, vasárnap az otthonát ne hagyja el!
-Lehetőség szerint kerülje a másokkal való találkozásokat!
Nyaralóingatlan tulajdonosoktól: MUTASSANAK PÉLDÁT!
-Ha tehetik, maradjanak otthon! (#maradjotthon)!
-Ha itt tartózkodnak, kérjük, ne hagyják el a nyaraló területét!
Turistáktól: Kérjük, maradjanak otthon! #maradjotthon
-A helyi lakosok és a saját egészsége érdekében kérjük, maradjon otthon!
-A járvány elmúltával ismét szeretettel várjuk!
A járványveszély enyhítéséhez szükséges korlátozáshoz kapcsolódó intézkedésekhez folyamatos járőrszolgálatot rendelünk el! A szabályok megszegését a rendőrséggel szankcionáltatjuk!

BADACSONY, BADACSONYTOMAJ, BADACSONYÖRS(2020. április 18-án 0 órától – 2020. április 19-én 24 óráig) ismét …

Közzétette: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete – 2020. április 16., csütörtök

 

Ábrahámhegy

Lezárták a Bökk-hegyi kilátót és a hozzá tartozó közterületet!

Balatonrendes

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Kővágóörs

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Révfülöp

Kondor Géza, polgármester határozata szerint Révfülöp közterületén kizárólag révfülöpi lakcím-kártyával, tartózkodási engedéllyel rendelkezők tartózkodhatnak. Ez érvényes az egész révfülöpi partszakaszon történő horgászatra is!
A településen az átmenő forgalom a 71.sz.úton, Káli úton, Rétsarki úton és a kerékpár úton engedélyezett, de nem állhatnak meg Révfülöp belterületén.
A Halász utcába továbbra is csak az ott lakók és ott dolgozók hajthatnak be gépjárművel.
A közterületeken a szájmaszk viselete ezen időtartam alatt mindenkinek kötelező.
Tilos közterületen bármilyen étel (fagylalt), ital fogyasztása! Az ételszállítással, elvitellel rendelt étel kizárólag otthon fogyasztható.
Fenti korlátozásokat a polgárőrök és a rendőrség ellenőrzi.

 

Balatonszepezd

Dr. Bocskov Petrov Jordán polgármester a következő közleményt hozta nyilvánosságra:

„Tájékoztatjuk a lakosságot, ingatlan tulajdonosokat, hogy önkormányzatunk továbbra is zárva tartja községünk strandjait, játszó tereit, a labdarúgó pályát.
Fentieken túl továbbra sem látogatható a Közösségi Ház és a könyvtár sem!

A sátorverés, kempingezés általános tilalma szintén érvényben van Balatonszepezd egész területén!

Bár községünket nem zártuk le az ide látogatók elől, kifejezetten kérjük, hogy azt csak nyomós indokkal tegyék és itt tartózkodásuk idején tartsák be a kormány és az operatív törzs kijárásra vonatkozó rendelkezéseit!
Közterületen csak a bevásárlások, gyógyszerbeszerzések lebonyolítása miatt tartózkodjanak maszkot, kesztyűt viselve!

Az egyéni sporttevékenység a megfelelő védőtávolság betartása mellett engedélyezett.

Fentiek betartását a Polgárőrség és a Rendőrség fokozottan ellenőrzi! Polgármesteri Hivatalunkban továbbra sincs mód személyes ügyintézésre, így elmaradnak a képviselői és polgármesteri fogadóórák is, de telefonon, e-mailben rendelkezésre állunk.”

 

Zánka

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonakali

Koncz Imre polgármester visszavonásig a következő határozatot hozta:

 

 

Balatonudvari

Szabó László polgármester határozata visszavonásig érvényes, mely szerint az önkormányzati tulajdonú Balatonudvari és Fövenyesi Fizető Strandok lezárását 2020. április 14-e 12.00 órától visszavonásig meghosszabbítják. A strandra ezen időszakban – az önkormányzati dolgozókon; az ott folyó kivitelezésben érintett munkavállalókon és a strandi felépítményekre érvényes szerződéssel rendelkezőkön kívül – senki nem mehet be!

A polgármester elrendelte azt is, hogy a Fövenyesi móló területén egyidejűleg összesen 8 fő tartózkodhat kizárólag horgászás céljából. A horgászok egymástól minimum 10 méter távolságot kötelesek tartani.
Amennyiben a 8 főt eléri a horgászok létszáma, a területre senki nem mehet be addig, amíg a létszám nem csökken a megengedett fő alá. A korlátozás időtartama: 2020. április 14-e 12.00 órától visszavonásig tart.

Örvényes

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Tihany

A település központjában lévő parkolókat továbbra is lezárják. Tósoki Imre polgármester ezt kéri: „Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! „

Balatonfüred

A Balatonfured.hu oldalon ez olvasható:

Forgalomkorlátozás van érvényben a Balaton-parti városrészben, több utcába csak a célforgalmi behajtás engedélyezett, zárva tartanak a frekventált parkolók és a strandok is.
Le vannak zárva a város 71-es főút alatti frekventált parkolói. Nem lehet megállni a Huray utcai-, a Borsos Miklós utcai-, az Esterházy- illetve a Kisfaludy strandi parkolókban illetve a Zákonyi úti mélygarázsban.

Tilos a behajtás a Jókai utcába, a Kerek templomtól a Süllő utcáig van zárva az út, ugyanez vonatkozik a Táncsics és a Szabadság utcákra is – ezekben az utcákban csak a célforgalom megengedett.

Zárva a város két nagy strandja az Esterházy és a Kisfaludy fürdő is.

Csopak

Ambrus Tibor polgármester közleményében kéri a látogatókat, hogy felelősen viselkedjenek a strandon, amelyet húsvét után újra megnyitottak, de csak addig tudnak teret adni a szabadságnak, amíg a sétálók felelősen használják ezt a területet. Azt ígéri, hogy ha felduzzad a tömeg, akkor újból hatósági eszközökhöz nyúlnak.

Paloznak

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Alsóörs

Hebling Zsolt polgármester az alábbi határozatot hozta:

„Alsóörs Község polgármestereként a Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel 2020. április 17. (péntektől) visszavonásig a következő intézkedéseket rendelem el településünkön

VI. SZÁMÚ UTASÍTÁS – A IV. sz. utasításban rögzítettek is érvényesek!

A húsvéti hétvége kedvező tapasztalatai alapján, a járvány további terjedését megelőzve:

1./ Szombatonként, vasárnaponként és munkaszüneti napon a Községi Strandot lezárom, annak látogatását megtiltom.
2./ Szombatonként, vasárnaponként és munkaszüneti napon a Sirály parkolót lezárom, ezen időszakban tilos a parkolás és várakozás.
3./ A Református Templom alatti parkolót lezárom.
4./ A Somlyó hegyi kilátót és a Csere hegyi kilátót bezárom, tilos a látogatásuk.
5./ A Somlyó hegyi kilátó alatti és Merse parki tűzgyújtó helyeken tilos a tűzgyújtás.
6./ A vendéglátó és kereskedelmi egységek előtt asztalok kihelyezését megtiltom.
7./ Az ABC áruháznál fokozottan ügyeljenek a védekezési szabályok betartására, illetve kérem, maszkban vásároljanak a faluközpontban
és a parton található üzletek eladótereiben.
Nagyon kérünk mindenkit, akik nem rendelkeznek ingatlannal községünkben, ne most keressék fel településünket, hogy majd, amikor túl leszünk a válságon, újra hirdethessük: Alsóörs vár, marasztal, visszavár! De ez most nem érvényes, mindannyiunk érdekében.

Aki betartja a szabályokat, életeket menthet, de aki nem, életeket kockáztat!

Hebling Zsolt polgármester

#maradjotthon #légytudatos #vigyázzunkegymásra #bajtársak #megfontoltan #felelősség #közösérték #közösérdek #koronavírus #együttsikerül #alsóörsKöszönet : Katalin Novák ❤️?

Közzétette: Szendi Péter – 2020. április 16., csütörtök

Eplény

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Veszprém

Porga Gyula polgármester közleménye:

A vírus nagy bosszúságára hétvégén Veszprém zárva tart!?‼️❎‼️?https://www.veszprem.hu/veszpremieknek/hirdetmenyek/koronavirus/7279-04-18-19

Közzétette: Veszprém.hu – 2020. április 17., péntek

„Tisztelt Veszprémiek!

A Kormány 2020. április 16-i bejelentése alapján a húsvéti időszakra vonatkozó, polgármesteri hatáskörben meghozott kijárási korlátozás szigorítása sikeresnek bizonyult, ezért a Kormány ismét felhatalmazást adott az önkormányzatoknak, hogy a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályokat állapítsanak meg 2020. április 18. (szombat) 00.00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időtartamra.

Ennek megfelelően úgy döntöttem, hogy továbbra is fenn kívánom tartani azokat a rendelkezéseket, melyekkel a veszprémi polgárok biztonságát a legszélesebb körben meg tudjuk óvni.

E rendelkezésekkel azt az üzenet szeretném eljuttatni a Veszprémet felkereső turistáknak, hogy bár szívesen látjuk és örömmel kalauzoljuk el őket történelmi városunk nevezetes látnivalói között, most mégis azt kérjük, hogy ezt a sétát csak virtuálisan tegyék meg, vigyázva városunk polgárainak egészségére, életére. Veszprém város lakóitól pedig megértést és kitartást kérek, hiszen e korlátozások csak úgy váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, ha valamennyien betartjuk. Ez ember feletti erőt kíván Mindnyájunktól, de közös érdekünk és felelősségünk, hogy a bajban összetartsunk!

Ennek értelmében, Veszprémben 2020. április 18-án 00.00 órától április 19-én 24.00 óráig, azaz szombat és vasárnap:

– tilos a tartózkodás a városi népszerű kirándulóhelyeken

– továbbra is tilos tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket, padokat, sportpályáka

– kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a közterületeken

– dohányboltban – az ott foglalkoztatottak kivételével – egyszerre csak egy személy tartózkodhat vásárlás céljából, a termék átvétele és a vételár megfizetése időtartamára,

– dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek és minden üzlethelyiség előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

(A kijárási korlátozás rendeleti szigorítása részletesen az oldal alján.)

A szabályozások betartása mindannyiunk érdeke, csak ezek betartásával lassíthatjuk le a járvány terjedését és a megbetegedés kockázatát!

Megkérem a lakosságot, hogy továbbra is fegyelmezetten tartsák be a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendeletet és a lakóhelyet, tartózkodási helyet csak alapos indokkal az ott felsorolt indokok miatt hagyják el a hétvégén is.

Külön felhívom az üzletek tulajdonosaink, üzemeltetőinek figyelmét arra, hogy fokozottan ügyeljenek a kijárást korlátozó szabályok betartására, hiszen az előírások érvényesítése az üzemeltető felelőssége.

Ennek körében:

– különösen figyeljenek rá, hogy az üzletben ne alakuljon ki tömeg, ezért limitálják az egyidejűleg az üzletben tartózkodók számát

– minden körülmények között biztosítsák, hogy a másik embertől való távolság lehetőség szerint minimum 1,5 méteres távolság legyen

– javaslom, hogy fertőtlenítsenek gyakran, a dolgozók viseljenek szájmaszkot, kesztyűt és a vásárlók számára javasolt magatartási szabályokról az üzlet bejáratánál tájékoztassák a vásárlókat.

A koronavírus járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás értelmében továbbra is fontos:

– igyekezzünk a lehető legkisebb mértékűre csökkenteni a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével

– kerüljük a csoportos tevékenységeket és a zsúfolt helyeket

– tartózkodjunk a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől

– legalább 1,5 méter távolságot tartsunk a más háztartásban élőktől

– gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás idején is fokozottan ügyeljünk a távolságtartási szabályok betartására

– ne feledjük, hogy – az ott dolgozók kivételével – tilos a vendéglátó üzletben tartózkodás. Kivételt képeznek az elvitelre készített ételek kiadása és szállítása

– csak alapos indokkal hagyható el a lakóhely, tartózkodási hely és a magánlakás.

Mindannyiunk érdeke, hogy ebben a rendkívüli és nehéz helyzetben betartsuk a szabályokat és vigyázzunk egymásra, önmagunkra!

Tájékoztatom Önöket, hogy a rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban. Kérem, hogy jelenlétükre úgy tekintsenek, mint egy láthatatlan ellenség elleni védelem látható eszközére. Eljárásuk és fellépésük nem ellenünk, hanem értünk van!

Továbbra is legyünk türelmesek, megértőek és óvatosak! Ne feledkezzünk meg idős rokonainkról, keressük őket gyakrabban telefonon, érdeklődjünk hogylétük iránt! Ne engedjük, hogy a bezártság és a magány eluralkodjon rajtu(n)k!

Senki se legyen egyedül Veszprémben sem!

Ha iránymutatásra, információra van szüksége a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben, keresse az önkormányzat munkatársait, a +36/20-279-7922 vagy a +36/20-271-8221 telefonszámokon.

Porga Gyula s.k.”

 

Balatonalmádi

Ezen a hétvégén is a húsvét hétvégivel azonos korlátozások lesznek érvényesek Balatonalmádi területén. A Pannónia parkoló és a szökőkút előtti tér és parkoló ismét lezárásra kerül. A többi lezárás is érvényben marad.

 

Üres a part

Üres a partKicsit nehéz szívvel mutatjuk meg Nektek ezt a videót az üres partról és reménykedünk benne, hogy hamarosan vége lesz a járványhelyzetnek és megtölthetitek élettel a mólót és környékét, parkjainkat, játszótereinket és strandjainkat.A videót Stiger Photo készítette, köszönjük!

Közzétette: Balatonalmádi Város – 2020. április 14., kedd

 

Balatonfűzfő

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonkenese

Jurcsó János polgármester közleménye:

„1., Kérjük a város területén tartózkodókat, hogy a közterületeken és a közösségi használatú zárt terekben (üzletek, gyógyszertárak, stb.) viseljenek szájmaszkot.

2., Zárva vannak az alábbi területek:

– Strand tér: Vadkacsa étteremtől a Sorompó büféig terjedő szakasz;
– Nádas csárda előtti parkoló;
– Parti sétány parkoló része (büfésor melletti parkolók);
– Fő utcai elárusító hely;
– Soós-hegyi kilátó;
– zárva vannak továbbá a város közigazgatási területén található strandok, továbbá tilos a sportparkok és a játszóterek használata.

3., A Széchenyi Park előtti vízterületen fürödni, strandolni tilos, horgászni este 20:00 óra és reggel 06:00 óra között tilos.

4., A Parti sétány előtti vízterületen fürödni, strandolni tilos, horgászni a térburkolattal ellátott területen tilos, a Parti sétány térburkolat nélküli területén este 20:00 óra és reggel 06:00 óra között horgászni tilos.

5., A városi tulajdonban álló közparkokban és zöldterületeken (például: Széchenyi Park, Parti sétány zöldterülete, Bakó liget, Béri Balogh Ádám tér zöldterülete stb.) napozni, piknikelni, alkoholt fogyasztani, kutyát póráz nélkül sétáltatni tilos.

6., Balatonkenese Város közigazgatási területén bármilyen eredetű hulladékot – ide értve az avart és a kerti hulladékot is – égetni tilos. Az avar és kerti hulladékok kezelése – a levegőminőség veszélyeztetésének kizárása érdekében és a szerves anyag tartalom hasznosítása céljából – az alábbi módon ajánlott:
a) komposztálással,
b) beszántással/beásással a keletkezés helyén vagy
c) szelektív hulladékgyűjtés útján.

7., A közterületek és a bankjegykiadó automaták fertőtlenítése naponta történik.

8., A 70. életévüket betöltött személyek ellátását az önkormányzat folyamatosan biztosítja igény szerint.

Ha betartjuk az előírásokat, azzal mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a járványveszélyt Balatonkenesén, és megőrizzük szeretett városunk biztonságát, békéjét, családias légkörét.
Köszönjük mindenkinek az együttműködést!”

Balatonvilágos

Takács Károly polgármester legutóbbi közleménye:

„Tisztelt Balatonvilágosiak, Balatonaligaiak és nyaraló idelátogató vendégek! Tájékoztatok Mindenkit, hogy Polgármesteri rendelettel a pénteki naptól településünkön az alább felsorolt területek lezárásra kerülnek.

• játszóterek
• kondi parkok
• iskolaudvar
• óvodaudvar
• községi fizető- és szabad strand
• kilátó előtti parkoló

Az illetéktelen használó szabálysértést követ el, mely pénzbírsággal sújtható.

Az üzletekben és a közforgalmú zárt helyeken kérem tartsa be mindenki a járványügyi helyzet kapcsán hozott központi intézkedéseket.

A nyaralók, akik településünkön töltik a hosszú hétvégét, próbálják ezt szabadságot ingatlanukon belül ill. közvetlen környezetükben eltölteni.

Vigyázzunk egymásra!

Köszönettel: Takács Károly polgármester”

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva