2019.09.29. 08:00
Újabb strandfejlesztési hullám indul
Újra pályázhatnak a balatoni önkormányzatok strandfejlesztésre.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazai forrásból összesen ötmilliárd forintot szán a tóparti fizetős és szabadstrandok megújulásának folytatására. Ezt Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója jelentette be a turizmus világnapján, a siófoki Aranyparton.

– Annak érdekében, hogy a következő szezonra valamennyi strandon el tudjon készülni a fejlesztés, a következő egy hónapon belül a Turisztikai Ügynökség a kormány támogatásával valamennyi szabad- és valamennyi fizetős strand számára újabb pályázati lehetőséget ír ki, alapvetően strandi infrastruktúra fejlesztésre – mondta Guller Zoltán.

Értékmegőrzők és és öltözők létesültek Siófokon a legutóbbi MTÜ strandfejlesztési pályázatának köszönhetően (Fotó: Krausz Andrea)

Hozzátette: az önkormányzatok a vizesblokkok és a strandlejárók megújítására, füvesítésre, köztéri padok kihelyezésére, világításra vagy éppen wifi kiépítésére pályázhatnak. A vezérigazgató kiemelte, a strandfejlesztési program harmadik ütemének célja, hogy a parti fürdőhelyek jövő nyárra újabb szintet léphessenek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség ezen túl a balatoni csúszdák megújítását is támogatja, amire nemcsak az önkormányzatok, de a vállalkozói üzemeltetők is nyerhetnek pénzt.

Forrás: sonline.hu/Kolumbán Tünde

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva