Szaniszló Hajnalka | 2019.06.22. 14:00
Újdonságok tárháza a 2019-es Kultkikötőben
A Kultkikötő idén is egész nyáron át várja a Balaton parton pihenő, vagy ott élő, a kulturális programokra fogékony közönséget. Mutatjuk a részleteket.

Idén 14 éve, hogy útjára indult a Kultkikötő. A színjátszó táborból Magyarország leghosszabb összművészeti fesztiváljává fejlődött programsorozat idén is egész nyáron át várja a Balaton parton pihenő, vagy ott élő, a kulturális programokra fogékony közönséget.

A három állandó játszóhelyen (Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen), valamint a Kultkikötő helyszínként tavaly debütáló badacsonyi frissTeraszon a monodrámától a stand up comedy-n át a kocsmakoncertig mindenféle program megtalálható, a repertoárt böngészve ki-ki kiválaszthatja az igényeihez, ízléséhez, hangulatához legjobban passzoló nyáresti programot. A megszokottan színvonalas, és természetesen minden esetben élő produkciók mellett sok újdonságot és változást is hoz ez az évad.

Kattints ide az összes, Kultkikötős információért!

Fotó: hivatalos sajtófotó

Több gyerekprogram

„Azt látjuk, hogy egyre nagyobb igény van a Balaton-parton nyaraló közönség körében a kisebb korosztály számára szervezett programokra. A tavalyi év tapasztalata az volt, hogy a gyerekelőadásaink szinte minden alkalommal teltházzal mentek. Ennek valószínűleg az is az oka, hogy – akárcsak a felnőtteknek szóló produkciók esetben – a bábszínházi, gyerekszínházi előadásoknál is figyelünk arra, hogy nívós és elismert társulatokkal működjünk együtt” – közölte Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója. (További információ a Kultkikötő gyerekprogramjairól itt.)

Olcsóbb jegyárak és megváltozott programstruktúra

– Szintén a korábbi évek tapasztalatai vezettek el minket oda, hogy módosítsunk a programstruktúrán és a jegyárakon – utóbbi olcsóbb, előbbi feszesebb és fókuszáltabb lett. Figyelünk arra is, hogy hasonló profilú előadások ne menjenek ugyanazokon a napokon az egymáshoz közel eső helyszíneken. Ennek megfelelően Balatonföldváron zömében pénteken és szombaton, Balatonbogláron – kisebb eltérésekkel – csütörtökön és szombaton, Balatonfenyvesen péntekenként, Badacsonyban pedig csütörtökönként várjuk az érdeklődőket. Gyerekprodukcióink pedig szinte a hét minden napját lefedik: keddtől vasárnapig várjuk a programokra a családosokat, Földváron öko-játszóházzal kiegészülve.

Fotó: hivatalos sajtófotó

Balatonboglár – új helyszín

A terv az volt, hogy a balatonföldvári és a balatonboglári helyszínen egyszerre indulnak el a felújítási munkálatok, de végül úgy alakult, hogy ebben az évben csak a boglári Kultkikötő költözik ideiglenes helyszínre, a Parti sétányon található teniszcsarnokba. Balatonföldváron, ahogy eddig minden évben, idén is a Bajor Gizi sétány 1. szám alatt található szabadtéri játszóhelyünkön várjuk a közönséget” – mondta Nagy Viktor.

Koncertek a levendulásban

A Kultkikötő idei évadának „ínyenc” újdonsága a Kőröshegyi Levendulással közös együttműködés, amelynek keretében egy levendulamező kellős közepén élvezheti a közönség a csillagfénnyel dekorált szabadtérben szervezett akusztikus koncerteket. A nyár június 1-jén a Tompos Kátya Trió koncertjével indult, de még két alkalom hátravan a varázslatos helyszínre szervezett sorozatból: június 29-én Bereczki Zoltán Akusztik, július 27-én pedig Náray Erika Quintet lép majd a levendulaillatba burkolózó színpad deszkáira.

Fotó: hivatalos sajtófotó

Megújult a földvári jegyiroda és a büfé is

Annak ellenére, hogy idén még az eredeti helyszínen működik a földvári Kultkikötő, itt is több, a komfortfokozatot megemelő újdonsággal készülünk: megújul például az itteni jegyiroda és a büfé is. Előbbi a városközpontban, a posta és a játszótér ölelésében, utóbbi pedig a központi helyszínen, az árnyas park által határolt szabadtéri színházon belül kávékülönlegességekkel, speciális levendulás KULTlatte-val, balatoni borokkal, valamint színházi KULTmenüvel várja az érdeklődőket.

Mecénás jegy

Szintén az idei évad újdonsága, hogy a közönség a hagyományos jegytípusok mellett, 10 000 Ft értékű mecénás jegy vásárlásával is támogathatja a Kultkikötő működését, és azt, hogy a színvonalas zenei és színházi programok továbbra is részét képezzék a Balaton programkínálatának.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva