2019.07.05. 10:00
Újra itt a Salföldi Dalföld!
Idén július 5. és 7. között immár ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legszebb falujában, Salföldön a Salföldi Dalföld elnevezésű összeművészeti fesztivált.

Lássuk be, a Káli-medencének egészen különleges varázsa van. Talán a mikroklíma, talán a hegy-víz kombó, talán az, hogy már elég messze van mindentől, mindegy is, mi az, tény, hogy a hely a leghitelesebb, legőszintébb és legfurabogarabb művészeket és gondolkodókat vonzza.

Ez a különleges hangulat ihletett meg 2014-ben néhány művészt és művészetkedvelő embert, összetrombitáltak neves képző-, ipar- és előadóművészeket, és megszervezték az első Salföldi Dalföldet, majd annak sikerén felbuzdulva a többit a következő években, hosszú, tömött sorban.

Az idei, gazdag programot kínáló fesztivál július 5-én, pénteken délután indul. Az első program Raffay Dávid szobrász kiállításának megnyitója, ezt a háromnapos rendezvény hivatalos megnyitója követi 18.00 órakor az Iskolaudvar Nagyszínpadán, és innentől már nincs megállás. Fekete-Kovács Kvintett, Gyémánt Bálint új triója, a Párniczky Quartet, Hungarian FolkEmbassy… és még csak az első nap fellépői közül szemezgettem.

Szombaton már ebéd után indul a móka az ábrahámhegyi strandon egy táncházzal, utána lesz egy kiállításmegnyitó Tőke Gyula pajtájában (Csóka László), lesz koncerttel egybekötött beszélgetés (Tóth Viktor), Indigo-koncert és lemezbemutató hangverseny (Barabás Lőrinc – Live Act).

A vasárnapi programból kiemelném az első alkalommal megrendezett Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját, Kelemen Barnanás szólókoncertjét, aki nem is egy, hanem rögtön két hegedűn játszik, valamint a Dresch Quartettet.

A koncertek, gyerek-, irodalmi és egyéb programok mellett két kiállítás is van, amelyet a háromnapos rendezvény ideje alatt napközben bármikor meg lehet tekinteni. Mindkettő a Faluházban kapott helyet, az egyik a „Tiszteletadás a 180 éves fotográfiának”, a másik „Piktogram ikonok” címmel Szabó Ágnes festőművész alkotásait fogja egybe.

Mindig csak előre, a 71-esen, aztán Ábrahámhegy központjában a Salföld táblánál fel, és néhány kilométer múlva már bele is merülhetünk a különleges hangulatú művészeti fesztivál forgatagába.

 

(A fotók a 2018-as Salföldi Dalföld fesztiválon készültek)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva