likeBalaton.hu | 2021.09.06. 09:00
Újra kifogták Púpost, a híres balatoni pontyot
Ezúttal a Kis-Balatonon került horogra a mára 21 kilós tőponty, ami az elsők között volt, amit többször kifogtak a Balatonból, és név szerint azonosítottak.

A Pecaverzum oldalán olvasható hír szerint Horváth Roland teszthorgász, és horgásztársa Balogh Attila az utóbbi két hónapban a Kis-Balatonon pecázott, de napközben elég nehezen akadt horogra hal. Most viszont egyik délután hallották meg a kapásjelző jellegzetes, szívet melengető csipogását, és hamar érzékelték, hogy egy nagyobb példány kapta be a horgot.

Ikonikus gigaponty nehéz vízből ??? Még több hír ? https://pecaverzum.hu/

Posted by Pecaverzum on Saturday, September 4, 2021

Amikor felismerték a pontyot, nagyon megörültek.

Púpos ugyanis igazi celeb hal a Balatonban, amit már rengetegszer kifogtak a tó szinte összes pontján. Jellegzetes ismertetőjegye révén nevezték el Púposnak, emiatt könnyen felismerhető. Nem ő a legnagyobb hal, de ő a leghíresebb.

Ezúttal a Kis-Balatonon akadt horogra a két horgász nagy örömére, pedig ez a terület a nehezen horgászható vadvizek közé tartozik, mert kevés a vízparti horgászhely, csónakról pedig tilos itt horgászni.

Púpos kifogásához ketten kellettek, közösen fárasztották legalább 25 percig a vízben állva, míg végül a hal elfáradt és hajlandó volt megmutatni magát, így a fogás után még videót is készíthettek róla. Az is kiderült, hogy a hal ínyenc, hiszen chilis-barackos ízesítésű bojlival sikerült elcsábítani.

Az örömködés után természetesen visszaengedték a vízbe a pontosan 21 kilós, legendás és igazán jó erőben lévő pontyot.

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Balatoni halrekordokról itt olvashatsz többet.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva