Keszey Ágnes, Krausz Andrea, Mihály Szilvia | 2021.10.21. 14:00
Unatkozni az őszi szünetben? 13 szuper gyerekprogramot mutatunk!
Mesejáték, ismerkedés halakkal vagy fákkal, túra, kézműves foglalkozások, alkotás gesztenyefickókkal és tökfejekkel, csokigyár: az őszi szünetben rengeteg program várja a gyerekeket.

Mesés tanulás a Balatonról: Bodó Iván előadása – Balatonfüred, október 22.

Már az utolsó tanítási nap délutánján is találhattok programot. Bodó Iván halászati szakmérnök Balatoni Halmesék című könyvét is megismerhetitek, s részesei lehettek egy interaktív, játékos előadásnak, ahol a víz alatti világ életébe is bepillantást nyertek.

Balatoni halmesék – Bodó Iván könyve
Fotó: Krausz Andrea

Tök jó Zalakaroson – október 22-31.

Helyi és környékbeli kézművesek, termelők, borházak kirakodója, gesztenye sütés, forralt bor, tök jó labirintus, tökvásár vár a Balaton közeli üdülővárosban az őszi szünet idején. A kézműves programok mellett szaunaszeánszok nosztalgia diszkó és koncertek is szórakoztatnak, és legókiállítás is lesz.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Családi hétvégék Keszthelyen – október 23-24.

Kicsiknek és nagyoknak is izgalmas programkavalkáddal készülnek az őszi szünetben Keszthely Fő terén. Koncertek, kézműves játszóház, fanyűvő játékpark és helyi finomságok várják a vendégeket. Míg a kicsik a Brumi Bandi Band gyermekkoncerten táncolnak, igyatok egy pohár bort.

Kalóz programok az őszi szünetben – október 23-november 1.

A fövenyesi strandbisztró október utolsó előtti napján Családi Halloween-napra vár mindenkit. Kreatív alkotás után jelmezes, zenés buli következik – egészen különleges program ősszel, a strandon. A következő napon pedig tökfaragásra is lehetőség lesz.

Őszi szünet a Follyban – október 25-29.

Színes, őszi programok várnak benneteket a száz éves cédrusok tövében. Kóstoljatok Folly szörpöket és borokat, vegyetek részt a vezetett sétán és a gyerekprogramokon.

11 órakor az állatok nyomába szegődhettek a „Vadállatok nyomában” foglalkozáson, 14 órakor pedig a növényeket lehet megismerni „Fák és virágok az arborétumban” program keretén belül.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Gerzson, a ganajtúró bogár házasodik – október 25.

Bizony, egy ganajtúró bogár is lehet szerelmes, sőt, házasodna is… Nem hiszed? Járj utána – gyermekeddel együtt: Balatonfüreden meseelődásra várják a családokat.

Nebula mesejáték sajtófotó

Mesejáték a környezettudatosság jegyében, Veszprémben – október 24-27.

Még mindig mese – de táncos formában. A Balaton környékén két helyszínen is bemutatják a darabot, melyben három nehéz természetű bolygókutatóval találkoznak a gyerekek, akik az előadás végére a gyerekek segítségével legyőzik korlátaikat. A három bolygót az előadást végigkísérő három szakmai szereplő alakítja. Az alkalmak ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek – részletek a program linkjére kattintva.

Édes élet – csokigyár, sütigyár, nyalóka készítés – október 25-27.

Melyik gyerek nem szereti az édességet? Ugye, nincs is olyan? De ha mégis, lehet, hogy itt megkedveli, hiszen maga készítheti. Az Agóra Veszprém Kulturális Központ Szünidő a konyhában sorozata mellett egyébként még játszóházakkal is várja a kicsiket. Itt találsz még több programot – melyek közül több a család felnőtt tagjainak szól, szünidőn túl is.

A csemete először elkészítheti, majd megeheti a csokit
Fotó: Agóra Veszprém

Gesztenyés-tökös napok Siófokon – október 28-30.

Gesztenyefickók és tökfejek készülnek csütörtöktől szombatig a siófoki BRTK könyvtár gyermekrészlegén, ahol ingyenes kézműves foglalkozások várják a kicsiket a szünetben.

Vau és Miau – bábelőadás Siófokon, október 29.

Portéka Színpad Vau és Miau című óriásbábos előadására invitálják a gyerekeket a BRTK könyvtár gyermekrészlegére. Az ingyenes mesejáték során Aladár kutya és Micó cica története bontakozik ki.

Tökös Családi Nap a Siófok-Kiliti íjászpályán – október 30.

Többek között tökszépségverseny, szivacsíjászat, tök jó hétpróba és tűzoltóautó-bemutató is lesz a Kiliti Íjász És Szabadidő Egyesület íjászpályáján.

Halloween-nap Kapolcson – október 30.

A szünidő utolsó napjaira egy félelmetesen jó program a család apraja-nagyjának: Kapolcson tökfaragó verseny, bűvészelőadás, s finomságok is várják a résztvevőket. Halloweeni jelmezben is érkezhetsz.

Fotó: Freepik

Halloween séta gyerekeknek Balatonföldváron – október 31.

Séta a kelták nyomában elnevezéssel szellem- és denevérvadászattal tarkított programra várják a gyerekeket Balatonföldváron. Öltözzetek melegen, a ruhátokra húzzatok boszorkány-, manó-, szellem-, vagy tündérjelmezt! A lámpást vagy zseblámpát se felejtsétek otthon!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva