2018.12.03. 12:00
Ünnepi fények a Balaton körül
Az adventi hétvégékkel elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka. A legtöbb Balaton-parti településen a készülődés része az ünnepi díszkivilágítás, amit ki-ki ízlése és pénztárcája szerint elvégzett.

Veszprémben a sétálóutca – a Kossuth utca – kapott ünnepi fényeket, itt is elsősorban a karácsonyi vásárra és környékére koncentráltak. Ledfüggöny díszíti a városházát és több nagyobb épületet.

Balatonfüreden minden évben a piros templom előtt állítják fel a városi betlehemet, és a templom előtti kis tér kapja a legszebb díszkivilágítást is. A templom és a kivilágított fák nagyon szép látványt adnak. Az alsóvárosban a vitorlás tér környéke és a Zákonyi Ferenc utca kapott díszkivilágítást.

Hévíz város karácsonyfája teljes pompájában várja a vendégeket a Festetics téren. A hatalmas fenyőfa nem csak az esti órákban szemet gyönyörködtető látvány, napközben,a fürdőre igyekezve is érdemes megcsodálnunk.

Badacsonyban ágyúdörgés kapcsolta fel az ünnepi fényeket. A város karácsonyfája a hagyományostól eltérően a szőlősorok közötti fényfüzér lett. Ez már messziről jelzi a vendégeknek, hogy Badacsony télen is nyitva.

Siófok több városrészében is felgyúltak a karácsonyi fények. A balatonszabadi vasútállomás előtti területen ember nagyságú Betlehem, a víztorony környékén pedig gyönyörű kivilágítás varázsol igazi adventi hangulatot.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva