csupasport.hu | 2020.07.25. 14:00
Úszófolyósóról, 1500-an vigyáznak a biztonságodra a Balaton-átúszáson!
Miért kell ennyi ember ahhoz, hogy biztonságosan átúszhasd a tavat? Na és mi az az úszófolyosó? Mutatjuk, a részleteket az augusztus 1-jei eseményről.

Immár 38. alkalommal rendezik meg az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményét, a Lidl Balaton-átúszást. A fő táv szokás szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 kilométer, amely mellé újdonságként kínálják a Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda érkező 2.6 kilométeres fél távot – írja a csupasport.hu.

– A Balaton-átúszás az elmúlt években igazi nagyszabású szabadidős sporteseménnyé vált, amelyen fiatalok és idősek, profik és amatőrök családias hangulatban közösen ünnepelhetik az úszás és a sport szeretetét. Talán még sosem volt annyira hangsúlyos az egészséges életmód, mint napjainkban. A közelmúlt járványhelyzete még inkább ráirányította a figyelmet, mennyire fontos egy ellenálló immunrendszer, amelyet a rendszeres sportolással lehet fejleszteni és karbantartani, az úszás pedig minden szempontból az egyik legegészségesebb sportág és mozgásforma – mondta a sajtóeseményen Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Minden fontos információ az eseményről itt!

MTI Fotó: Varga György

Máth István versenyigazgató kiemelte, hogy a sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a csaknem 150 vitorlásból, kishajókból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosó, amelyen a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára.

Statisztikák a Balaton-átúszásról

Az esemény népszerűségére jellemző, hogy mintegy 1000 hazai településről várnak úszókat. Tavaly a teljesítők több mint harmada nő volt, míg az első, 1979-ben megrendezett Balaton-átúszáson mindössze négy százalék volt a hölgyek aránya. 1979 óta 194 002 fő összesen 1 008 810 kilométert úszott, azaz a Balaton-átúszás eddigi résztvevői több mint két és félszer tették meg a Föld–Hold távolságot.

Talán idén indul a kétszázezredik versenyző az esemény történetében?

Mi szükséges az átúszáshoz?

Az online előregisztráció július 15-én nyílt meg a Balaton-átúszás mindkét távjára, de a helyszínen is lesz lehetőség nevezésre. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi vagy helyszíni orvosi vizsgálat.

Elindult az előnevezés

‼️ELINDULT AZ ELŐNEVEZÉS‼️Részletes információk, és a távok szerinti nevezés az alábbi linkeken:Átúszás 5,2km ➡️ https://bit.ly/balato_atuszas_klasszik_tavFéltáv 2,6km ➡️ https://bit.ly/balaton_atuszas_feltavNevezz már most, hogy ne kelljen várnod helyszínen!A nevezés menete ?‍♀️?‍♂️?‍♂️A https://nevezes.futanet.hu/ oldalon regisztráció után a megadott felhasználónévvel és jelszóval a belépés után válaszd ki, melyik távon indulnál. Töltsd ki a nevezési lapot, add meg a pólóméreted, majd a továbblépés után véglegesítsd a regisztrációt vagy más személyt, személyeket is regisztrálhatsz. A folyamat befejezéséhez nyomj rá a ‘FIZETEK’ gombra!Balaton-átúszás pólók ???A helyszíni nevezési díj nem tartalmaz eseménypólót, az az esemény napjától 2020.08.09-ig megrendelhető a BSI online nevezési felületén. A póló ára postázási költséggel együtt 1.500 FtNevezz még ma a nyár legnagyobb nyíltvizi úszóeseményére!

Közzétette: Balaton-átúszás – 2020. július 15., szerda

A Balaton-átúszás célszalagja

Az 5.2 km-es, vagy 2.6 km-es táv megtétele után a versenyzők a balatonboglári Platán strandon érnek partot, ahol számos programmal várja őket és a szurkolókat az eseményt támogató Lidl Magyarország.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva