likeBalaton.hu | 2023.04.13. 12:00
Vadonatúj Mercedes-Benz Volánbuszok közlekednek a Balaton régiójában is
Vírus elleni aktív szűrős légkondicionáló berendezéssel, vezetéstámogató biztonsági rendszerrel és USB-töltőkkel ellátott modern Mercedes-Benz buszokat állít forgalomba a Volánbusz áprilistól.

A 2022 nyarán eredményesen zárult közbeszerzési eljárás eredményeként összesen 40 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbusz érkezik a Volánbusz flottájába – tájékoztatta szerkesztőségünket a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Pest mellett Zala, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyék helyközi-távolsági autóbuszvonalain is találkozhatnak velük az utasok.

Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszokkal fiatalodik a Volánbusz
Fotó: Volánbusz – hivalatos

Magától vészfékez

A járművek vírus elleni aktív szűrős légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal felszereltek, valamint a legfejlettebb vészfékasszisztens rendszerrel, az Active Brake Assist 5-tel ellátva állnak forgalomba. Ez a vezetéstámogató biztonsági rendszer már

a gyalogos és a kerékpáros közlekedőket is érzékeli, és szükség esetén akár vészfékezéssel is igyekszik elkerülni az álló vagy mozgó személyekkel, illetve akadályokkal történő ütközést.

Biztonságos és kényelmes, légkondis buszok érkeztek
Fotó: Volánbusz – hivatalos

Mutatjuk, hol közlekedik Zala vármegyében

8 darab hagyományos meghajtású, azaz dízelüzemű, de a legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral felszerelt Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű érkezik a térségbe, a vármegyéből induló távolsági vonalakra.

Az autóbuszok a Zalaegerszeg-Győr, Zalaegerszeg-Székesfehérvár, Zalaegerszeg-Veszprém, Nagykanizsa-Győr, Nagykanizsa-Sopron, Keszthely-Veszprém, Veszprém-Zalaegerszeg, Zalaegerszeg-Keszthely, Keszthely-Zalaegerszeg, Veszprém-Keszthely, Balatongyörök-Keszthely-Zalaegerszeg viszonylatokon állnak forgalomba, ahol éves szinten mintegy 807 ezer utazásról gondoskodik a Volánbusz.

Mutatjuk, hol közlekedik Veszprém vármegyében

A Mercedes-Benz Intourói szinte az egész Dunántúlt bejárják majd. Elősorban a Veszprém–Szombathely, Veszprém–Pécs, Várpalota–Székesfehérvár, Székesfehérvár–Zalaegerszeg–Székesfehérvár, Székesfehérvár–Várpalota, Zalaegerszeg–Várpalota, Székesfehérvár–Nagykanizsa, Nagykanizsa–Várpalota, Tapolca–Zalaegerszeg, Zalaegerszeg–Veszprém, Veszprém–Székesfehérvár–Veszprém, Veszprém–Zalaegerszeg, Zalaegerszeg–Tapolca, Tapolca–Veszprém, Zalaegerszeg–Győr, Győr–Tapolca, Tapolca–Győr, Győr–Zalaegerszeg, Veszprém–Tapolca, Pápa–Győr, Győr–Révfülöp, Pápa–Zirc–Budapest, Sümeg–Nagykanizsa, Nagykanizsa–Győr, Győr–Sümeg, Ajka–Győr, Győr–Révfülöp, Révfülöp–Győr, Győr–Ajka, Ajka–Hévíz, Hévíz–Győr, Révfülöp–Ajka viszonylatokon fognak közlekedni.

Ami a 2022 nyarán bevezetett menetrendi változásokat illeti: a Győrből Pápán át a Balaton, Ajka, Zalakaros, Nagykanizsa és Sümeg–Zalaegerszeg felé, valamint a Zalaegerszeg–Hévíz–Keszthely–Veszprém tengelyen – Tapolcán és a Balaton északi partján át is – közlekedő járatok új menetrendje könnyen megjegyezhető, jó vasúti és autóbusz-csatlakozásokat biztosít.

Ha többször utazol, megéri az új bérlettípus

Először jelenik meg a közösségi autóbusz-közlekedésben olyan bérlettípus, amellyel akár az egész ország területén korlátlanul lehet utazni 30 napig. Az országbérlettel az új Mercedes-Benz Intouro M autóbuszokkal kiszolgált, több vármegyét átszelő távolsági vonalakat is kedvező áron lehet igénybe venni. Egy-egy vármegyén belül természetesen a vármegyebérlettel is lehet utazni az új autóbuszokon.

A május elsejétől használható ország- és vármegyebérletek kínálatával Magyarországon megvalósul a tarifaközösség: az utasok egyetlen jegytípussal a MÁV–Volán csoport minden járművén, vonaton, helyközi autóbuszon és a HÉV-en, sőt a GYSEV járatain is korlátlanul utazhatnak az ország, vagy az adott vármegye teljes területén.

Az új bérlettípusok a MÁV applikációban már április utolsó hetétől megvásárolhatók, május elsejétől pedig az ismert értékesítési pontokon.

Az országbérlet ára, amivel hazánk teljes területe beutazható vonattal vagy helyközi busszal, mindössze 18900 forint, míg egy vármegyére szóló utazásra 9450 forint lesz. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így vármegyebérlet esetében mintegy 1300, országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva.

Nyitókép: Volánbusz – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva