Bacsó Bori / Lakáskultúra | 2020.04.21. 08:00
Valóra vált gyerekkori álom: nyaralóház Révfülöpön
A Káli-medence mágnesként vonzza a pihenni vágyókat, nem beszélve azokról, akik gyermekkorukban feledhetetlen nyarakat töltöttek a környéken.

Nem könnyű megtalálni az álomnyaralót, amelyre gyermekkora óta vágyik az ember. Ágnes éveken át keresgélt a Káli-medencében – azért itt, mert négyéves kora óta Révfülöpön töltötte a vakációt, így családanyaként is visszahúzta a szíve a festői vidékre.

A kitartó kutatás végül eredménnyel járt, nemrég rábukkantak a megfelelő ingatlanra. Megvásárolták, az épület átalakításához pedig Bárdos Zsuzsa lakberendező segítségét kérték, aki a család budapesti otthonának megteremtésében is fontos szerepet játszott. Az adottságokat és az elképzeléseket sorra véve azonban gyorsan kiderült, hogy a ház kialakítása nem felel meg egy háromgyerekes család igényeinek.

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

A telket viszont imádtuk. Nemcsak az árnyékot adó gyönyörű diófa miatt, hanem mert édesanyám is ebben az utcában lakik. Sok vívódás után végül úgy döntöttünk, hogy lebontjuk a régi házat, és egy újat építünk helyette – mesélte a lakaskultura.hu-nak Ágnes.

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

A fiatal pár megvizsgálta a lehetőségeket, és végül egy könnyűszerkezetes megoldás mellett tette le a voksát. Ehhez csak egy betonalapot kellett készíteni, a szerkezet gyorsan felépült, a belső térelrendezés kérdéseiben pedig Bárdos Zsuzsa kezdettől fogva együtt gondolkodott Szász László építésszel.

A közel száz négyzetméteres ház alsó szintjén található a nappalit, a konyhát és az étkezőt magába foglaló hatalmas közösségi tér, valamint a szülők hálója, az emeletre pedig a gyerekszobák kerültek. Ágnes szereti a rendet, a tisztaságot és az áttekinthető közeget, ezért Zsuzsa mindenekelőtt a könnyed, légies atmoszféra megteremtését tartotta szem előtt.

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

Az enteriőrt a fehér különböző tónusai uralják, és kizárólag natúr kiegészítők kerültek a helyiségekbe – vagyis ha egyszer mégis színesebb környezetre vágynának, könnyedén beszerezhetnek néhány ideillő tárgyat. A lépcső a ház saját szerkezetéhez tartozik, ám szürkére festett műgyanta borítás teszi barátságossá. A nappali és a kert kapcsolatát egy óriási kétszárnyú ajtó biztosítja – a megoldásnak köszönhetően a ház szinte összeolvad az udvarral és a természeti környezettel.

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

A Káli-medence mágnesként vonzza a pihenni vágyókat, nem beszélve azokról, akik gyermekkorukban feledhetetlen nyarakat töltöttek a környéken. A családhoz gyakran érkeznek vendégek, rokonok, illetve barátok, és ilyenkor mindig nagy közös vacsorákat tartanak a teraszon. A kellemes időtöltéshez egy kerti medence is hozzájárul, amit főleg a gyerekek kedvéért építtettek. A házat persze nem csak a nyári időszakban használják, hiszen a korszerű elektromos fűtési rendszer lehetővé teszi, hogy télen is teljes kényelemben élvezhessék a táj és a tó szépségét.

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

Fotó: Darabos György / Lakáskultúra

A családban mindenki imádja az új nyaralót, de én különösen, hiszen a régóta dédelgetett gyermekkori vágyam vált valóra – mondta Ágnes.

 

Nyitókép: Darabos György / Lakáskultúra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva