Mihály Szilvia | 2019.06.03. 06:00
Varázslatos éjszaka a Szent György-hegyen
Mesés borok a tanúhegyek ölelésében, tüzek, villámok, záporok, zene, tánc, csillagok és titkos ösvények vártak ránk a Szent György-hegy hajnalig rendezvényen.

Június elsején varázslatos éjszaka várta a gasztrokalandok kedvelőit a Szent György-hegyen. Húsz pince csatlakozott a hajnalig zajló programsorozathoz, zseblámpák és fáklyák fényénél barangolhattuk be a hegyet.

Az ország minden részéből érkeztek vendégek, akik a kóstolópohár megvásárlása után indulhattak el felfedezni a hegy lakóit, ízeit. A varázslatos panoráma kárpótolt mindenkit a szaporább szívverésért, most a hegy aljáról kellett felgyalogolni a pincékhez, az autókat kijelölt parkolókban kellett hagyni.

Fotó: Mihály Szilvia

A második alkalommal megrendezett hajnalig tartó eseményre sok rutinos törzsvendég érkezett, a hátizsákokban pléd, esőkabát is volt a zseblámpák mellett, de aki nem gondolt előre a hasznos eszközökre, a helyszínen is tudott ezekből vásárolni. Egy pokrócon üldögélve a kezünkben egy pohár borral úgy, hogy a Balaton mellett a Badacsonyt, Szigligetet is látjuk, olyan energiával feltöltő élmény, hogy el sem tudom mesélni.

Fotó: Mihály Szilvia

A borok mellé színes műsorokat is kínáltak a pincék, a táncháztól a koppenhágai klubok hangulatáig terjedt a repertoár, a kanyargós utakon, ösvényeken a zene is vezetett bennünket a következő megállóig.

A Macskalépcsős házikóban a lélegzetelállító panoráma és a kellemes zene maradásra késztetett bennünket:

A Gilvesy Pincészetben a legjobb rajnai rizling mellett Takáts Esztert hallgathattuk.

Ismerd meg a Gilvesy pince borászát, Ruppert Mártont!

Néhány pohár borral és pincével később elkapott bennünket egy balatoni nyári zápor, de egy tető alá behúzódva a közeli Emmaus kápolna titkairól meséltem a velünk együtt kucorgó vendégeknek. Sokan nem is tudtak erről e kísérteties helyről, mely a pincék közvetlen közelében található.

Itt olvashatod el a hátborzongató remetelak történetét!

Sötétedés után minden pincénél kisebb tábortüzet gyújtottak, éjfélkor a Tarányi présház előtt fellobbant a hatalmas máglya is:

A Tűz éve jegyében megrendezett programon tűzzsonglőröket is láttunk.

Goldi nem csak a tűzhöz, hanem a borokhoz is ért, fél hektáros birtokán a Szent György-hegy ősi ikonikus szőlőfajtáját, az olaszrizlinget termeszti, borára spirituális szerként tekint.

– Ha megfelelően alkalmazzuk, például a birtok szent diófája alatt üldögélve a távolba tekintve kortyolgatjuk, segíti az elmélkedést és az egyén szellemi fejlődését.

A Killer Pincében frizzantét kortyoltunk, és táncoltunk hajnalig.

A szél és a felhők is elvonultak a fejünk felől, én ennyi csillagot mint itt, soha nem láttam még. Bővült a gasztro bakancslistám is, nektek is folyamatosan bemutatjuk majd a fenti helyszíneket nappali fényben is!

Nézd meg az este legjobb képeit:

 

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva