Szaniszló Hajnalka | 2020.03.31. 17:00
Varázslatos látvány a fagy elleni védekezés a balatoni gyümölcsösökben
Az élet utat tör magának. A Balatonnál ez most a csodálatos látványban mutatkozik meg: nézegesd képeinket arról, hogyan melegítik a kajszibaracfákat a gazdák Balatonvilágoson. Fáradhatatlanul dolgoznak, és példaértékűen jelzik, hogy ha a természet újraéled, nekünk is menni fog. Merítsünk erőt ebből!

Balatonvilágoson, ahol a kajszibarackfákat melegítik a gyümölcsösben, igazán szívmelengető látvány a táj képe. Azok a gazdák, akik azért dolgoznak, hogy ne vesszen kárba a termés, hogy friss gyümölcshöz jussunk, amikor eljön az ideje, bizonyságot adnak számunkra, hogy az élet nem áll meg és a járvány után is folytatódni fog.

Mintha a föld, a növények, az állatok, az egész természet arra sarkallna, hogy érdemes tovább menni. Fáradhatatlanul dolgoznak a terményekért, azért, ami számukra nem csak a megélhetést, de az életet is jelenti. Hogyan adhatnánk fel akkor mi, még ha csak egy panelban ülve is próbáljuk meg átvészelni a jelenlegi helyzetet?

Merítsünk erőt abból, hogy ezek a gazdák még a jelenlegi körülmények között sem adják fel. Mennek előre, csinálják a dolgukat és bíznak abban az erőben, ami mozgatja a világot, ami felmelegíti a földet, esőt hoz, és érleli a világosi kajszibarackot is.

Kitartás a gazdáknak, a barackfáknak és az embereknek is.

Mihályi Jeromos tihanyi perjel szerint ajándékként kell tekintenünk a jelenlegi időszakra. Olvasd el itt a perjel lélekemelő gondolatait.

Olvastad a virágzó tulipánmező idei történetét? 176 ezer tulipán keresi gazdáját a Kőröshegyi Levendulásban.

 

Balatonvilágos, gyümölcsös. MTI/Varga György

 

Balatonvilágos, gyümölcsös. MTI/Varga György

Összeállította: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: Balatonvilágos, gyümölcsös. MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva