Krausz Andrea | 2018.12.01. 10:00
Varázslatos Mikulás-programok a Balatonnál
Van olyan balatoni település, ahová hintóval, vagy motorral, máshová hajóval, vagy futva érkezik a Mikulás. Egy biztos: a puttonyból mindenhol előkerülnek az ajándékok.

Köztudomású, hogy a Mikulás az Északi-sarkon él, és onnan indul december 6-án meglátogatni és megajándékozni a gyerekeket, természetesen a Balaton környékét sem hagyja ki. Összegyűjtöttük a legérdekesebb Mikulás-rendezvényeket a tó körül.

December 2-án bárki vízre szállhat a Nagyszakállúval. 11 órakor indul a Mikuláshajó a balatonfüredi, és ugyanezen a napont 15 órakor a siófoki kikötőből. A Szent Miklós hajó fedélzetén minden gyermeket műsor és ajándékcsomag vár. (Mikulás Gyerekhajó)

December 2-án Hévízen, a Városi Sportcsarnokban Mikulásváró játszóház és koncert is lesz 15 órától, majd 16.45-kor pontban betoppan a Télapó, ráadásul itt a szülőket is várják programokkal. (Jön a Mikulás)

December 3-án Balatonlellén 16 órától kell együtt énekelni és nevetni a szent püspökkel. A BL YachtClubban Ácsi! Itt a Mikulás Bácsi címmel várnak mindenkit egy interaktív délutánra. Természetesen hagyományos, fenyőágakból készült adventi koszorú is lesz az eseményen. (Ácsi! Itt a Mikulás Bácsi!)

December 5-én Siófokon, a Fő téren a Nők Együtt Egyesület rendezi meg a Belvárosi Mikulásnapot. A Víztoronynál 13 órától indul a program, benne mazsorettekkel, gyermekkórussal, egy igazi tűzoltóautóval és persze a Mikulással. (Belvárosi Mikulásnap)

December 5-én Fonyódra is megérkezik a Nagyszakállú a kulturális központba, ahol színházi előadásra vár kicsiket és nagyokat a fonyódi Pelso Főnix Színtársulat, akik a Mikulás és az erdei állatok című darabot adják elő, és perszeelőkerülnek az ajándékok is. (Mikulás és az erdei állatok)

December 6-án Keszthelyre az idei évben is hintón érkezik a Mikulás, hogy aztán közösen meghallgassa a gyerekekkel a Kalimpa színház koncertjét! (Hintón jön a Mikulás)

December 6-án Balatonfenyvesre vitorláshajóval érkezik a Mikulás a kikötőbe, 9 órakor. (Hajóval érkezik a Mikulás)

December 8-án Siófokon feldübörögnek a motorok és a bőrszerkós Mikulások elindulnak, hogy megajándékozzák a siófoki kórház kis betegeit a gyermekosztályon. Aztán felvonulnak a városban, majd a hajóállomáson motoroztatják meg az arra járó kicsiket. (I. Siófoki Motoros Mikulás és a kórházi gyermekek ajándékozása)

December 8-án ugyancsak Siófokon 12 órakor állhatunk rajthoz a Jelmezes Mikulásfutáson a Balatuning Egyesület a hagyományos családi eseményén. (Jelmezes Mikulásfutás Siófokon)

December 8-án 10 órától Alsóőrsön is lobognak majd Mikulás sapkák, hiszen itt is futóverseny lesz 3 különböző távon. (VII. Mikulásfutás Alsóörsön)

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva