2019.02.22. 17:00
Várják a nevezést a Nemzeti Regattára, de már csak pár napig
Magyarország településeinek vitorlásfesztiválját június 1-2-án tartják Siófokon. Összesen 50 résztvevő indulhat, a nevezési határidő azonban február 28-án lejár. Még van néhány nap, hogy a városok, falvak eldöntsék, elindulnak-e a színes, nyárköszöntő versenyen.

Idén is rengeteg ingyenes programmal, látványos színpadi produkciókkal és színvonalas koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat. A Budapest Boat Show-n Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke beszélt a fesztiválról.

A főszervezők elmondták, hogy a Nemzeti Regatta egyik leglátványosabb programja az a vitorlásverseny, mely során Magyarország településeinek csapatai mérkőzhetnek meg egymással. Rendkívül figyelemfelkeltő, kedvcsináló és utánpótlást nevelő, ugyanakkor amatőr versenyről van szó. A legénységek esetében számos közéleti szereplő, színművész, sportoló képviseli saját települését a csapatban.

A rendezvény – bár a vitorlázásról és a Balatonról szól – túlmutat a térségen, igyekszik bevonni az ország egyéb turisztikai desztinációit és a nagyközönséget is. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet gyönyörű tavunkra, a magyar vitorlássportra, de egyszersmind megmutatni a résztvevő települések, vidékek értékeit, turisztikai látványosságait is – mondta sajtótájékoztatón Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) az első perctől fogva a Balatoni Hajózási Zrt. kezdeményezése mellé állt, idén már negyedik alkalommal szervezi meg a hajózási cég az eseményt.

– A vitorlássportot népszerűsítő rendezvényről van szó, de ez a találkozás ennél többről szól. Számos olyan jelentkezőt tudtunk meggyőzni a vitorlázás szépségeiről, akik közül többen már rendszeresen vesznek részt egyéb vitorlás versenyeken vagy rendezvényeken – hangsúlyozta dr. Kollár Lajos, az MVSZ elnöke a boat show-n rendezett színpadi beszélgetésen.

Nem feltétlenül van szükség komoly vitorlázó múltra, hiszen a versenyhez idén is a szervezők biztosítanak egyforma hajókat és képzett kormányosokat. Ez biztosítja az esélyegyenlőséget a csapatok között a versenyben.

Itt egy tavalyi videó a rendezvényről:

Nemzetti Regatta – 2. nap

Nemzetti Regatta Dárdai Pállal és Litkey Farkassal – 2. nap #nemzetiregatta

Közzétette: Nemzeti Regatta – Hivatalos – 2018. június 10., vasárnap

A végleges lebonyolítási rend ismertetésére, valamint a hajók sorsolására májusban, Siófokon, a Balaton közepén egy hajón kerül majd sor, amely sajtóeseményen a települések képviselői is megjelennek. A 2018. évi vitorlásversenyen Balatonkenese vitte el az első helynek járó díjat, így a BAHART 2019-es hajózási szezonjában a Nemzeti Regatta elnevezésű motoros hajó a Balatonkenese nevet is viselni fogja.

A rendezvényen Magyarország bármely települése bemutathatja saját értékeit, tradícióit, ízvilágát, programkínálatát. 2018-ban például a zirci betyárok voltak a legnépszerűbbek a parton, el is nyerték standszépségverseny első helyezéséért járó díjat.

Kollár József, a Bahart vezérigazgatója, és Kollár Lajos, az MVSZ elnöke tart tájékoztatót a Budapest Boat Show-n (Fotó: Bahart)

A családi fesztiválon ingyenes programlehetőségek közül is válogathatunk. Lesznek gyerekprogramok, egészségsziget, fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band és a Hooligans. A rendezvény háziasszonya az idei évben is Ördög Nóra lesz, a házigazda pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva