2019.07.07. 07:30
Vasárnap inkább welnessbe menj - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

18.310

Az M7-es autópályán a főváros irányába a 17-es km-nél és a 92-es km-nél a sávzárás megszűnt, de főváros felé tartó forgalom szakaszosan torlódik Siófok és Érd között között, telített sávokra és jelenős időveszteségre kell készülni. A 173-as és a 214-es km-eknél 1-1 személyautó a belső korlátnak hajtott, a belső sávot zárták le mind két helyszínen.

Balaton nyugati medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Előrejelzés vasárnap éjszakára
A kora esti órákban az északnyugati szelet a Balatonnál még többfelé viharos (55-70 km/h) lökések kísérik. A folytatásban mérséklődik a szél, megszűnnek a viharos széllökések, de éjszaka is többször élénk-erős (30-45 km/h) lesz a légmozgás. Eleinte még erősen felhős lesz felettünk az ég és este még többfelé előfordulhat zápor, zivatar. Az éjféli óráktól számottevő csapadék már nem valószínű, kitisztul az ég. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 17, 18 fok körül alakul.

15.10

Az M7-es autópályán erős a főváros felé tartó forgalom, szakaszos torlódásra kell számítani Polgárdi és Székesfehérvár között. A letenyei határátkelőnél a belépésre várakozó kocsisor hossza 1-2 km-es. 20-25 perces a várakozási idő.

Balaton nyugati medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

7.30 Várható időjárás vasárnap a Balatonnál

Az északnyugati szél a délelőtt folyamán megélénkül (25-35 km/h). Záporral további szélerősödés (40-55 km/h), zivatarral akár viharos (60-70 km/h) szél is előfordulhat átmeneti jelleggel. Gyakran erősen gomoly-, illetve fátyolfelhős lesz felettünk az ég és a nap folyamán több alkalommal is kialakulhat intenzív zápor, amelyet dörgés, villámlás is kísér. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul. Késő este 18, 19 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 27 fokos.

Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

7.30 Közlekedés

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

A 71-es főúton Badacsonytomajnál a 75-ös és a 78-as km-nél optikai kábelt fektetnek le, ezért napközben félpályás lezárásokra lehet számítani az érintett szakaszokon.

 

 

Nyitókép: Shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva