Mihály Szilvia | 2018.09.10. 13:00
Vasárnap is szólt a verklimuzsika Keszthelyen
Keszthely történelmi belvárosában tartották a hatodik Nemzetközi Verklifesztivált.

Hatvanöt nemzetközi verkli és verklis szórakoztatta a vendégeket Keszthelyen. A verklisek között képviseltette magát Magyarország, Svájc, Németország, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia, idén először hallhattunk holland verkliseket is az utcákon.

Nagyon kellemes a hangulat, sokan hallgatják ezt a különleges hangszert, a járókelők is fényképeznek és videóznak:

A verkli szó német (igazából osztrák) eredetű, a Werkl szóból származik, a Monarchiában nevezték így az utcai zenegépeket. A verklit gyakran használták templomokban is, de utcai hangszerként is kedvelt volt, sokszor egy élő kismajom ült a tetején. Ma plüssmajmok jelképezik a kis jószágot, akinek az volt a dolga, hogy a muzsikálás végeztével összegyűjtse a zenélésért járó aprópénzt a hallgatóságtól.

A keszthelyi fesztivált hatodik alkalommal szervezi Hansjörg és Irina Surber a Keszthelyi Turisztikai Egyesülettel és Tourinform irodával együttműködve. Zambóné Hajdú Andrea, a Keszthelyi Belvárosi Kereskedők Egyesületétől és a Balatoni Borbarát Hölgyek is kivették a részüket az előkészületekből. A borbarát hölgyek két napig korhű ruhába öltözve emelik a rendezvény fényét.

Fotó: Mihály Szilvia

Vasárnap 15 órakor, a fesztivál zárásakor minden verklis a Fő téri színpadnál gyűlt össze, hogy közösen zenéljenek az érdeklődőknek.

Nézze meg képeinket a rendezvényről:

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva