Szaniszló Hajnalka | 2021.09.22. 07:00
Vénasszonyok nyara – hétvégi balatoni programajánló
Ősszel, ha lehet, még a nyárinál is csodásabb fényekkel, illatokkal, íz- és élménykavalkáddal vár a Balaton. Itt az aktuális hétvégi programajánló.

Időjárás a hétvégén

Változóan felhős idő, és erősödő nappali felmelegedés valószínű.

20 és 25 fok közé melegszik a levegő, beköszönthet a vénasszonyok nyara.

 

A fotó után mutatjuk a hétvégi balatoni programokat!

Fotó: Freepik

Szeptember 25., szombat

Hungarikumok és Nemzeti Értékek Hévízen, Keszthely, szeptember 24-25.

Halászlé, birkapörkölt, dobostorta, cigányzene és harmonikaszó kíséri a rendezvényt, gyere, kóstolj bele a magyar virtusba.

Masterprint Tihany Cross terepfutás és nordic walking, Tihany

A terepfutók és nordicosok nagy örömére negyedik alkalommal rendezik meg a Tihany Cross terepfutó és nordic walking versenyt.

VI. Alsóörsi Halnap, Alsóörs

“Együnk halat, finom falat !” ez a mottója a VI. Alsóörsi Halnap – Halfőző és Horgászversenynek, ami szeptember 25-én szombaton lesz az alsóörsi Strandon.

Fotó: Freepik

 

Szent Mihály-napi sütiségek, Balatongyörök

Sütivásárral, kultúrsétával és térzenével várnak bennünket Balatongyörökön.

Hozzuk haza a NEK-et! – egyházmegyei utótalálkozó, Veszprém

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust követően egyházmegyei utótalálkozót szerveznek 2021. szeptember 25-én szombaton Veszprémben, a Betekints-völgyben (esőhelyszín: Padányi iskola).

360° – Kiállítászáró tárlatvezetés, Alsóörs

Szeptember 25-én, 16 órától kiállítás záró tárlatvezetés Alsóörsön a Török-házban Bojár Iván András művészettörténésszel, aki építészet kritikusként az épület történetébe, valamint a pandémiára reflektáló kortárs – fotó és festészeti – alkotásokba is bevezeti a látogatókat.

360° – Az Ősember / Stand up comedy, Alsóörs

Szeptember 25-én a kiállítást záró tárlatvezetés után 17 órától Kálloy Molnár Péter kétfelvonásos Stand up comedy-ét, Az ősembert láthatják az érdeklődők Alsóörsön a Török-házban.

Villanyautósok találkozója, Keszthely

Az eseményeken összegyűlnek a villanyautót vagy más konnektorról tölthető elektromos járművet használók és az elektromobilitás iránt érdeklődők, akár ki is próbálhatod a neked megtetsző járgányokat.

 

Szeptember 26., vasárnap

Hévízi kutyás nap, Hévíz

Kutyaszépségverseny, kutyás bemutatók és előadások szórakoztatják a négylábúakat, na és persze a gazdikat a fürdővárosban. Bármilyen nemű, méretű, fajtájú kutyus nevezhet a szépségversenyre, valamint kutyás bemutatókkal és hasznos előadásokkal várnak minden Hévízi vagy környékbeli kutyás/kutyákat szerető érdeklődőt.

360° – Időutazók / Verskalandozás, Alsóörs

Szeptember 26-án vasárnap 15 órai kezdettel a költészeté lesz a főszerep Alsóörsön a Török-házban: Molnár György és Lutter Imre a magyar költőktől hoz válogatást.

Hello Nyár – Szia Ősz programsorozat, Keszthely

Vasárnaponként gyermekligettel és vidám koncertekkel várnak a keszthelyi kastélyban. Megnyitja kapuit az Északi szárny, megtekinthető a Velencei tükörterem, a Nagy bálterem, a Kis bálterem és a lakosztályok.

Fotó: Origo/Pénzes Gyöngyvér

 

Egész hétvégén látogatható programok

MAPEI Tour de Zalakaros, szeptember 25-26.

Az országúti maratonon Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon tekernek a versenyzők a zalai vidék legszebb tájain, a táv 137 km. A rendezvény célja: magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, túrázási, maratonozási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várják, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem csak profiknak szól.

Kávéházak Éjszakája, Veszprém, szeptember 25-26.

Veszprém tizenhárom helyszínén több, mint negyven programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája szeptember 25-26 között.

Gasztrohegy, Badacsonytomaj, szeptember 25-26.

Szeptembertől áprilisig megmászhatjuk a gasztronómiai csúcsokat: tíz vendéglátóhely, nyolc tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca vár, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A hegy vendéglátói arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Gasztrohegy, Tölgyesi Kúria
Fotó: Keszey Ágnes

 

Őszi balatoni évadnyitó, Keszthely, szeptember 25-26.

Kicsit hűvösebbek az esték, de ősszel is lehet táncolni, fesztiválozni a Balatonnál. Gyerekprogramok, utcabál, koncertek és gasztronómiai kitelepülők várnak.

XVI. Romantikus Reformkor, Balatonfüred, szeptember 24-26.

A XVI. Romantikus Reformkor fesztivál három eseménydús nappal várja az időutazás szerelmeseit szeptember 24-26 között Balatonfüreden. Fellép a számos zenei díjat elnyert trió – a Princess együttes, hallható lesz a magyar zenei élet kimagasló egyéniségeit összefogó Rendhagyó Prímástalálkozó és koncertet ad a Füred Dixieland Band. A Tagore sétányon népi és iparművészeti vásár várja a látogatókat, és nem marad el a Reformkori Hagyományőrzők Egyesületének részvételével a látványos szombati felvonulás sem. A rendezvényre ellátogatók, találkozhatnak Laczkó Péter fotográfussal, aki izgalmas fototechnikai élményekhez juttatja az érdeklődő közönséget. Mindezek mellett a Kenderkóc népi játszóház és a népszerű Vándorjátszóház várja a kicsiket és nagyokat.

Fotó: Szücs Ildikó

 

„Balatonfüred borcímkék tükrében” – kiállítás megnyitó, Balatonfüred, szeptember 29-ig

Fazekas Gergő (The Majordesign) és Varga András (Lídia Borház) előadással egybekötött bemutatója a XXI. század számítógépes applikációkat tartalmazó borcímkéiről.

A csodálatos fa – kiállítás, Balatonkenese, október 3-ig

Tamaskovics György faintarzia művész A csodálatos fa című kiállítása a kenesei Kultúra Házában.

Struktúrák – kiállítás, Tihany, október 10-ig

A Zsdrál Art balatonfüredi galériájában Ernszt András festőművész és Simon Zsolt József porcelántervező művész közös, STRUKTÚRÁK című kiállítása megtekinthető október 10-ig.

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31.

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Lego kiállítás Tihanyban
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva