likeBalaton.hu | 2020.07.05. 14:00
Versenylázban égnek a balatoni séfek - az év strandétele cím a tét
Hamarosan kiválasztják az idei szezon legjobb strandételét. Az ínyencek huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak Az év strandétele verseny első fordulójába. Vajon melyik lesz a legjobb?

A verseny menete

Huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak az ínyencek Az év strandétele verseny első fordulójába, ezeket keresi fel a napokban a zsűri, hogy eldöntse: melyik lesz az a hat vendéglátóegység, amelynek kínálatából kiválasztják a legjobb ebédre vagy uzsonnára valót a fürdőhelyeken. A kétfordulós verseny kiírásánál idén is az volt a szándék, hogy folytatni kell a balatoni büfékultúra megújítására tett erőfeszítéseket, és el kell érni, hogy a tóparti bisztrók, vendéglők a mirelit alapanyagokból készült ételek helyett regionális termékek felhasználásával előállított különlegességeket kínáljanak a vendégeknek – írja a magyarnemzet.hu. Június 20-ig összesen 24 balatoni vendéglátóhely, büfé, bisztró, vendéglő kapta a legtöbb e-mailes voksot, a most zajló zsűrizés során közülük kerül ki a döntő hat szereplője, majd a győztes vendéglátóhely.

Az elmúlt évek nyertes strandételei voltak

A 2015-ben indított strandétel-versenyből a Harcsa & Krumpli nevű balatoni ínyencséggel a fövenyesi Kalóz bisztró került ki győztesen, amelynek képviselője a mostani bírálóbizottságban is helyet kapott. A badacsonyi Hableány és a boglári Paletta vitte el a pálmát 2016-ban a Big Mekk nevű kecskesajtos hamburgerrel, majd 2017-ben ismét a Paletta bizonyított a Pulled Pontyával. A fenyvesi Konyhám a Gofcsijával aratott sikert 2018-ban, 2019-ben pedig a zamárdi Tichi Beach strandbisztró kovászos uborkás krémlevese nyerte meg leginkább a zsűri tetszését.

Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva