Horváth Virág | 2020.08.03. 21:27
Fesztivál NEM, de utcazenész verseny lesz a Veszprémi Utcazene Fesztiválon
A kormány rendelete értelmében zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható, kivéve a zenés, táncos rendezvényeket.

Emiatt a Balatonnál sorra mondták le az idei nyár nagy fesztiváljait, de akadt közöttük pár, akik korlátozásokkal ugyan, mégis vállalták, hogy megmaradjon a nyári időszakból egy kevés legalább.

Ezeket itt gyűjtöttük össze >>

Zenés, táncos rendezvénynek minősül minden rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.
A fentieket értelmezve a Veszprémi Utcazene Fesztivál stábja köztes megoldásként a fesztivált nem, de a foodtruck show-t és a zenészversenyt megtartja.

Fotó: Pesthy Márton/Veol.hu

A fesztivál gerincét alkotó és 12 színpadot érintő nemzetközi koncertprogramot, a fellépőket lemondták, ezzel együtt a programhelyszíneket is megszüntették. Hagyományosan a rendezvény szerves részét képező Food Truck Showt mint gasztrorendezvényt megtartják, melynek
kísérőrendezvényként az előző években délutánonként megrendezendő utcazenész verseny idei évre kiválogatott 20 előadójának naponta 18:00 és 00:00 között 4 utcazenészponton bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, a szakmai zsűri szerinti legjobbat 2.000.000 Ft díjazásban részesítik. Helyszínnek az Óváros teret és a környező utcákat jelölték meg.
A szervezők a közösségi média felületükön azt írják: “Észrevételeket és megállapításokat szívesen veszünk, bár azt gondoljuk, tökéletes megoldás jelen esetben nem biztos, hogy van. Valószínűleg felesleges leírnunk, mennyire sajnáljuk, hogy idén nem fertőzhetünk benneteket tovább zeneileg, de ami késik, nem múlik. Találkoz(z)unk 2021-ben.”
Tehát augusztus 26. és 29. között meghittebb hangulatban, a “régi” utcazenét idéző rendezvényt tartanak Európa leendő kulturális fővárosában.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva