Szalai Mariann | 2019.07.09. 10:00
VeszprémFest - a legkisebb a legnagyobbak között
Világraszóló élmény a Bakony lábánál, 2019. július 10-13-ig... De hogy lehet ez? És hogyhogy Pavarottinak köszönhetjük az egészet?

Hogy, hogy nem, egy alkalommal a leendő VeszprémFest szervezői egy kicsiny osztrák város kicsiny színpadán látták-hallották a Maestrót, és ez megadta az addig hiányzó szikrát egy, fejben már félig összerakott fesztivál tüzéhez… vagyis, hogy egy kis város is meghívhat igazán nagy művészeket a világ minden pontjáról. Ennek már 16 éve, és a szervezők olyan A-listás portfóliót tudnak felmutatni, hogy elhinni is nehéz. Az elmúlt években itt zenélt Veszprémben Chick Corea, Al Di Meola, Jan Garbarek, a Buena Vista Social Club, George Benson, The Gipsy Kings, Candy Dulfer, Herbie Hancock, Kool and the Gang, José Cura, Diana Krall, Rodger Hodson, Richard Bona, Joe Zawinul és még sokan mások. Ez bizony nagyon komoly felhozatal, még nemzetközi szinten is.

Az is jól látszik, hogy nem tinifesztivál, hanem az érett, értőbb közönségnek szól inkább a program, de mégis, könnyen fogyasztható, még a jazz és a komolyzenei vonal is könnyű, nyári program. Általában van egy komolyzenéhez közelebb eső, régebbi, és modernebb popsztár, esetleg jazz, vagy világzenei produkció. Ezt a szisztémát idén is megtalálhatjuk a line-up-ban.

Az idei főszereplő szerintem a UB40 feat. Astro – a vörösborok királyai, a reggae fehér nagykövetei. Megkerülhetetlenek a stílusban. A komoly szekció csúcspontja idén az operák egyik királya, Verdi Rigolettójának koncertverziója lesz.

Caro Emerald

Caro Emerald az electroswing és a modern latin hercegnője – nem csak arról ismerhető fel, hogy mindig hatalmas bulit csinál, hanem imád kicsi projektben is énekelni, mindig élőben. A negyedik sztár pedig Katie Melua, aki 5 éve már járt a fesztiválon. Ez az a hölgy, aki a 2007-ben a legtöbb lemezt adta el. Aki a fellépett a Queennel és a Buckingham-palotában vacsorázik. És most Veszprémnek zenél.

Világraszóló vörösboros élmény egy icipici városban, a Bakony lábánál, ahol most épp a Rozé, Rizling és Jazz zajlik, ami nem véletlenül a VeszprémFest kistestvére. Július 10-én pedig Veszprém idehozza a legnagyobb nagyvilágot, a legkisebb nagy fesztiválra.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva