2018.10.03. 10:00
Vigyorgó arcok az őszi estében
Töklámpás fesztiválok lesznek az lekövetkező hetekben, napokban szinte minden településen, tehát itt az ideje, hogy faragjuk egyet mi is a kertbe. Mutatjuk a mintákat.
A gyerekek imádják a töklámpásokat, de a felnőttek is szívesen faragnak vicces, különleges vagy éppen félelmetes tökfejeket.
Bár nagyon nehéz feladatnak tűnik, szó sincs erről. (A biztonság kedvéért azért egy videóban bemutatjuk a lépéseket is.)

A vágószerszámokat nem túlzottan kedvelőknek javasoljuk a tökfestést. Egyszerű temperával is elkészíthetjük életünk nagy művét, de a kreatív boltokban és a barkácsáruházakban kapható különleges filcekkel könnyebb a pofi profi megrajzolása. Először ezeknél is érdemes ceruzával vékonyan megrajzolni a körvonalakat.

Másik megoldás, ha öntapadós fekete tapétából kivágjuk a tökfej szemeit és a száját, majd egyszerűen felragasztjuk a megtisztított termésre.

A tökfejek nagy hátránya, hogy a meleg lakásokban bizony néhány nap alatt megkezdődik a bomlásuk, és egy hét után elég átható szaguk is lesz. Aki nem szeretne ilyen illatosítót, nincs erkélye vagy kertje, de mégis szeretne a gyerekeknek töklámpást, annak ajánljuk a valódi „töklámpást” vagy az alábbi videó végén látható apró kis lámpásokat. 🙂

A szöveg ugyan angolul hallható, de a kisfilm mindent egyértelműen bemutat a tökfaragás menetéről. Jó szórakozást!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva