likeBalaton.hu | 2022.06.16. 10:00
Viharban is mentenek a vízirendőrök
Másodfokú viharjelzés ideje alatt két SUP-ost és egy zátonyra futott vitorlás utasait kellett kimenteniük a balatoni vízirendőröknek.

A fonyódi vízirendőrök 2022. június 13-án 18 óra körül a Badacsonytomaj előtti vízterületen járőröztek, amikor két SUP-os kérte a segítségüket. Az 58 éves német nő és a 60 éves, szintén német férfi a partmenti sávban haladtak, de a hirtelen feltámadó szél a tó közepe felé sodorta őket, ahonnan önerőből már nem tudtak volna visszajutni. Az egyenruhások a sporteszközökkel együtt mindkét bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, és a badacsonytomaji kempingbe vitték.

Nem sokkal később pedig a Fonyódliget előtti vízterületről érkezett hozzájuk egy segélykérés. Egy vitorlás hajó zátonyra futott, megdőlt és süllyedni kezdett. A rendőrök az 57 éves hajóvezető férfit és 16 éves lányát szintén épségben a fonyódi kikötőbe szállították.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Nyitókép: police.hu
Forrás: police.hu

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Tanácsok a viharjelzések értelmezéséhez

A Balatonba fulladt fiút csak adományokból tudják eltemetni

Átadták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva