likebalaton.hu | 2018.07.18. 16:51
Szerdai viharjelzés a Balatonnál
Másodfokú viharjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Balaton egész területére.

Tegnap is II. fokú viharjelzés volt érvényben. Az erős szél és hullámzás miatt a strandolók gumimatraccal, sup deszkával sodródtak a vízen, Fonyódnál pedig egy vitorlás futott homokpadra, fedélzetén négy fővel. A bajbajutottakat ezért az egyenruhások biztonságban a közeli partra szállították.

Ismételten felhívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a figyelmet, hogy a vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

A másodfokú viharjelzés idején a várt legerősebb széllökések elérhetik a 70 km/h-t, ezért fokozott óvatosságra intenek a hatóságok, a viharjelző berendezés ilyenkor percenként 90-szer villan fel, fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével) tilos.

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva