PR cikk | 2020.10.26. 16:09
Világszínvonalú európai kávé
Hirdetés - A szlovák Ebenica kávémárka nemcsak otthon, hanem külföldön is számos rajongót szerzett. Mindez főleg a szorgos munkának, eltökéltségnek és az igényességnek köszönhető, amelyek a társaság a kávépörkölés teljes folyamata alatt alkalmaz. Egészen addig, amíg a kávé az Ön asztalára kerül.

Míg az Ebenica minőségi kávé az Ön asztalára kerül, gondos kezek felügyelik az egész pörkölést. A kávé zöld állapotban, közvetlenül a termesztőktől érkezik a pörkölőbe. Sokan közülük környezetbarát módon termesztik a kávét, nagy tengerfeletti magasságokban lévő területeken, ahol a kávészemek begyűjtése kézzel történik, ipari gépek alkalmazása nélkül. A kávészemeket a begyűjtést követően ország-, terület- és termelő specifikus módon dolgozzák fel. Ezt követően juta zsákokba csomagolják és kereskedők útján kijutnak a kávé világpiacára, majd az egyes kávépörkölőkbe.

Fotó: EBENICA COFFEE

Közvetlenül a pörkölés előtt a kávészemeket először megtisztítják az esetleges szennyeződésektől és a nem megfelelő kávészemektől, majd a pörkölőgépbe vándorolnak. Mivel a kávé végső ízét legfőképpen az alapanyag frissessége és a pörkölés módja befolyásolja, az egész műveletet maga a kávépörkölő felügyeli. Minden kávétípus más pörkölési szintet igényel, ezért legelőször a megfelelő receptúrát kell összeállítani. Ezután már figyelemmel kísérhető, hogy a kávészemek színe hogyan változik át zöldről sárga színre, majd sötétbarnára.

Fotó: EBENICA COFFEE

A pörkölés után a kávészemeket lehűtik, amelyek ezután két három napig pihennek. Ezt a lépést nem lehet kihagyni, hiszen ezen néhány nap alatt a kávéból felszabadulnak az aromatikus anyagok, ami által a kávé megfelelő arómát és ízt ér el. A kész pörkölt kávé ezután speciális csomagokba kerül, amelyek szeleppel ellátottak a kávé nedvesedésével szemben. A csomagolásnak köszönhetően a kávé megtartja az arómáját és ízét. A pörkölés után a kávét közvetlenül az EBENICA webshopból már akár két nap elteltével az ügyfélhez szállíthatjuk.

Fotó: EBENICA COFFEE

Koffeintartalmú és koffeinmentes kávék

Az Ebenica kávé minden olyan kávékedvelő számára kínál megfelelő minőséget, aki szereti az egyedülálló ízeket Az Ebenica blendek egyedi összetételűek, amelyekben gondosan összeválogatott kávéfajták találhatók. A benne található, a világ minden tájáról származó single origin kávék az ízek és illatok széles palettáját kínálják, gyakran gyümölcsös ízekkel. Az EBENICA COFFEE így minden csésze kávéhoz új élményeket varázsol. Választhat édes, keserű vagy savak nélküli kávét a dohány, keserű csokoládé, mandula, citrusfélék vagy más gyümölcsök tónusával.

Fotó: EBENICA COFFEE

Annak ellenére, hogy a kávé jótékony hatást fejt ki az emberi szervezetre, nem mindenki fogyaszthatja úgy ahogyan szeretné. Számos embernek ugyanis különböző okok miatt ügyelnie kell a koffeinbevitelre. Azok számára, akik késő délután vagy akár az esti órákban is szeretnének kávét fogyasztani készül az Ebenica Siesta, alacsony koffeintartalmú kávénk. Az Ebenica Siesta koffeintartalmú és koffeinmentes kolumbiai kávék keveréke, amely ízben szinte megkülönböztethetetlen a hagyományos koffeintartalmú kávétól.

Fotó: EBENICA COFFEE

Mindazok számára, akik kedvelik a hagyományos kávé ízét, de el kell kerülniük a koffein bevitelét a szervezetbe, szánjuk a koffeinmentes Ebenica Zero kávét. Kivételesen finom ízében fellelhető a csokoládé és a mogyoró íze, finom gyümölcs tónusokkal kiegészítve.

Mindkét kávé – a Zero és a Siesta is – Swiss Water Process tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garanciát jelent arra, hogy, hogy a kávé koffeinmentesítése szén-dioxid vagy más organikus oldószer és vegyi anyagok nélkül történik. Ez egy rendkívül kíméletes folyamat, ami garantálja a kávé összes kiváló tulajdonságának a megtartását, tehát az élvezeti értékét is.

Fotó: EBENICA COFFEE

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva