2019.05.06. 14:00
Vitorlázz Itthon!
Év elején indult a Magyar Vitorlás Szövetség új portálja, a Vitorlázz Itthon. Az oldal célja, hogy népszerűsítse a vitorlázás sportágát. Segítségével könnyen tervezhetők hosszabb utak, de segít eligazodni az út során igénybe vehető szolgáltatásokkal kapcsolatban is.

Az origo.hu az új portál kapcsán kérdezte Kollár Lajost, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökét – aki maga is a túravitorlázás szerelmese és fiatalkorának jelentős részét a vízen töltötte. Gyakorlott vitorlázóként elmondta, hogy kisgyermek kora óta kedveli a túravitorlázást, és évente legalább egyszer körbejárta a Balatont, s akkor is folyton problémát jelentett, hogy hol töltse az éjszakát. Elmondása szerint innen jött az ötlet, hogy segítsék a túravitorlázókat.

– A mi elképzelésünk az volt, hogy – ahogy a biciklisek is – minél többen járjuk körül a Balatont a víz felől, de álljunk meg néha, a különféle turisztikai látványosságokat látogassuk meg! – mondta az Origónak. – Volt egy szlogenünk, hogy csalogassuk be a partról a vízre az embereket, illetve a hajókról csalogassuk ki, hiszen annyi szép helye van a Balatonnak, élvezzük ki a lehetőséget!

A Vitorlázz Itthon turisztikai portál tehát nem egy újabb balatoni hírportál, hanem a már meglévő, jól definiált vendég/látogatói kört kívánja ellátni információkkal, amelynek legfőbb célkitűzése az aktív kikapcsolódás keretében a vitorlázás sportágának bemutatása, népszerűsítése. Az itt bemutatott túraútvonalak közeli látnivalókhoz kapcsolódnak, vagy helyi, kulturális eseményeket kötnek össze, tematikus programokhoz kötődnek.

A vitorlázás biztonsága miatt óriási lehetőség, hogy egy telefonos applikáció segítségével pontosan meg lehet tervezni az utat, tudjuk, hogy hol, mi vár ránk, hol éjszakázhatunk, miként vehetjük igénybe azokat a szolgáltatásokat, amikre szükségünk van, emellett kulturális, kulináris, vagy egyéb turisztikai látványosságok ajánlását is el lehet érni.

A Vitorlázz Itthon – A Felfedezés Élménye turisztikai portál biztosít felületet az innovatív kedvezmény-kártyarendszernek, melynek keretében több száz kulturális, gasztronómiai, vagy éppen a vitorlázással foglalkozó szolgáltató (charter cég, hajóépítő mester, vitorlás iskola), illetve szálláshely jelenik meg, mint kártyaelfogadó partner. Ezen felül a partnerek megjelennek az eddigi legteljesebb balatoni szolgáltatói listában címmel, saját leírással, nyitva tartással, és egyéb általuk fontosnak tartott információval.

A rendszer célja segíteni a helyi kis és közepes vállalkozásokat, valamint a látogatóknak kedvezményt biztosítani olyan helyi szolgáltatások igénybevételekor, mint a szálláshelyek, éttermi/vendéglátó szolgáltatók, helyi attrakciók, nevezetességek, aktív kikapcsolódást biztosító szolgáltatások látogatása, vitorlás hajók bérlése, kedvezményes kikötőhasználat, nyári vitorlás táborok, vagy a vitorlásoktatás
Kollár Lajos azt ajánlja, hogy a vitorlázók nézzék ki maguknak a tó egy részét, és fedezzék fel napközben vitorlázva, délután kirándulva, így örökre szóló élményekben lesz részük.

A portálon egy-egy túrához való minden lényeges információ rendelkezésre áll, egyebek mellett egyes kikötők nautikai tulajdonságai vagy az aktuális meteorológiai előrejelzés.

Vitorláskikötő (Fotó: Krausz Andrea)

A 2019-es balatoni (verseny) szezon hivatalosan május 11-én kezdődik, ezen a napon délben rajtol a Balatoni Évadnyitó BEFLEX Nagydíj.
A Vitorlázz Itthon turisztikai portál küldetésének tekinti, hogy a Balaton partján rendezett helyi, gasztronómiai, kulturális, hagyományőrző vagy éppen vitorlázáson felüli sportrendezvényeket bemutassa, népszerűsítse, elősegítve, hogy a vitorlázótársadalom megismerje, látogassa ezeket az eseményeket, helyi turisztikai attrakciókat.
Mindezen felül lehetőség nyílik arra is, hogy a „balatoni attrakciók” más vitorlás desztinációkban sportolók számára is megismerhetővé váljanak. A gasztronómiai, kulturális vagy sportrendezvények, fesztiválok, hagyományőrző napok a programnaptár felületen is megjelennek.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva