2018.07.31. 19:04
Vízparti varázslat
Jó lenne folyton a vízparton ücsörögni, de nem megy? Varázsoljunk tengerparti hangulatot a kertbe!

A mediterrán városkák és a zegzugos sikátorok hangulata egyszerűen megunhatatlan! Legyen szó vízparti vagy mezei piknikről, a siker titka a részletekben rejlik. Ízlésünk függvényében válasszunk romantikus vintage vagy földközi-tengeri darabokat.

Színes üvegek

A déli népek legendás családszeretete a berendezésre is hatással van, hiszen itt az emberek nehezen válnak meg a régi tárgyaktól. A hajdani üvegfúvók gyönyörű munkáira hasonlítanak ezek a modern, tömeggyártott darabok. Kerüljön minél több színes mestermű az asztalra!

Ácsolva és fonva

Praktikusak, nem drágák és főleg tartósak a fonott kosarak, táskák, kisebb kiegészítők. Ha saját kertünkben is szeretnénk felidézni az olasz vagy francia vakációk hangulatát, feltétlenül szerezzünk be fabútorokat!

A természet vonzásában

A burjánzó mediterrán kertekben rusztikus, kezeletlen felületekkel és természetes motívumokkal díszített apró tárgyakkal találkozunk.

Tipikus nyomatok

Minden nép tárgyi kultúrája a speciális környezeti adottságokat felhasználva fejlődik. A tenger mellett kedveltek a pálmalevelekkel és tengeri élőlényekkel díszített textíliák és dísztárgyak, de a motívumok majolikacsempén is megjelennek!

Könnyed pasztellek

A világos árnyalatok visszaverik a fényt, ezért fontos szerepük lehet a nyári hőség mérséklésében, ugyanakkor rendkívül jól illenek a déli települések hagyományos építőanyagaihoz, a terméskőhöz és a fához is.

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva