likeBalaton.hu | 2022.04.02. 10:00
Vonattal utaznál? Ezekre figyelj!
Pályafelújítások és karbantartások miatt több helyen is módosult a vasúti közlekedés.

A déli parton változik a közlekedés

Hétfőtől péntekig (április 4.-8. között) a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek: Székesfehérvár és Lepsény között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Balaton és Tópart InterCity-k a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között az eredeti menetrendjük szerint közlekednek, viszont a lezárt szakaszon közlekedő pótlóbuszok a jóval hosszabb közúti menetidő miatt a következő vonatra biztosítják az átszállást.

A főváros felől a dél-balatoni szakaszra utazók a Déli pályaudvarról 35 perccel korábban induló Bakony és Göcsej InterCity-kel érik el Székesfehérváron azokat a pótlóbuszokat, melyek csatlakoznak a Lepsény utáni szakaszon eredeti menetrend szerint közlekedő Balaton és Tópart IC-khez.
A személyvonatok útvonalán lévő Polgárdi-Tekerespuszta megállóhelyre történő eljutás betétjáratokkal biztosított, melyek a Tekerespuszta bekötő út autóbusz-megállóhelynél csatlakoznak a Székesfehérvár–Lepsény viszonylatú pótlóbuszokhoz.

A módosított menetrend itt található

Felújítják a badacsonyi síneket

Április 22-én és 23-án pedig a badacsonytomaji állomáson végeznek munkálatokat, emiatt a [Budapest–] Székesfehérvár – Tapolca vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Itt külön kell jelezni, ha le akarsz szállni a vonatról

Szintén a vasúti közlekedést érintő hír, hogy április 3-tól bővül a feltételes megállók számra. Ez balatoni szakaszt is érint: az utasoknak előre jelezniük kell leszállási szándékukat a Székesfehérvár–Tapolca vonalon Balatonfőkajár felsőn. A személyszállító vonatok csak abban az esetben állnak meg a feltételes megállóhelyeken, ha van felszálló utas, vagy a leszállási szándékot időben jelezték az ajtó melletti leszállásjelző gomb megnyomásával.

forrás: mav.hu

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva