2019.08.11. 18:48
Wakeboarddal hajtottak át egy 13 éves fiú fején Siófokon
Mentőhelikopter vitte el azt a fiatal fiút, aki szombat délután egy társával ütközött a vízen Siófokon egy wakeboard pályán. Súlyos baleset történt.

Két fiatal ütközött össze egy siófoki vizes élménypark pályáján. Egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy eszméletét vesztette, kórházba kellett szállítani. Mentőhelikopter vitte el.

A pályát leállították és kiürítették, a rendőrség órákon keresztül helyszínelt, minden szemtanút kihallgattak.

A baleset a Bamboo Sziget vízisí és wakeboard élménypark területén történt. Két kezdő, tapasztalatlan, vízisíző sérült meg.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 13 éves fiatal az indulást követően elesett, majd ahogy a stég felé úszott ki a vízből, egy 12 éves kislány a wakeboardjával áthajtott a fején.

A balesetet követően a fiú eszméletét vesztette és – mentőmellényben – hassal lefelé lebegett a vízen. Kollégáim civilek segítségével kimentették a vízből és értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállítottak. Mentőhelikopter vitte el az ájult fiút.

A baleset körülményeiről egyelőre többet nem árultak el, a Siófoki Rendőrkapitányság vizsgálja, mi történt.

Az élménypark egy 460 négyzetméteres stégre épült a nyílt vízen, a parttól mintegy 80 méteres távolságra, a siófoki partszakaszon. Az ötszög alakú, 6,5 hektáros pályán rutinos oktatók foglalkoznak a sportolni vágyókkal. Több mint 13 éve működik a pálya és nem volt még baleset itt.

A Bamboo Sziget üzemeltetője a közösségi oldalán tett közzé egy nyilvános posztot a balesetről. Ebben azt írják, évente 15 ezer látogatója van az élményparknak, ami minden szükséges engedéllyel rendelkezik, nagy tapasztalatuk van az üzemeltetésben és azt remélik, hogy ahogy eddig, ezután sem történik hasonló baleset náluk. Szombaton is minden működésre vonatkozó szabályt betartottak. Mindkét a balesetben érintett kiskorú gyerek szülői felügyelettel és engedéllyel sportolt náluk.

– Bízunk benne, hogy a balesetet szenvedett vízisíző minél hamarabb felépül, egyúttal köszönjük mindenkinek, aki a helyszínen segített a mentésben és a sérült ellátásában – zárják a közleményt.

A sérülést szenvedett fiú állapotáról nem kaptunk információt, de a rendőrség azt közölte, stabil állapotban vitte kórházba a helikopter szombaton.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva