Szaniszló Hajnalka | 2021.12.14. 08:00
Zalatnay Cini karácsonyi üzenete az egész világhoz szól – a Netflix is érdeklődik iránta
Zalatnay Cini a karácsony üzenetén túl az életrajzi filmjéről, imádott háziállatairól, a legendás pályatársakról is mesél.

Zalatnay Cini családjában így telik a karácsony

– Nagyon szeretem az ünnepeket. A karácsony a kedvenc. Csodálatos érzés díszíteni a házat és a karácsonyfát is. Már fényárban úszik nálunk minden, és persze ilyenkor a finom ételek sem elhanyagolhatóak. (mosolyog) Már gyerekkoromban is nagyon imádtam a havat, a jeget és mindent, ami a hideg időjáráshoz kapcsolódik. Rengeteget korcsolyáztam, síeltem és szánkóztam – kezdte a legendás énekesnő.

Cini már sok szerettét elveszítette – csendesebb az ünnep, mint régen

– Sajnos, az idő előrehaladtával nem mindig felhőtlen az ünnep. Hiszen amikor még éltek a szüleim, és nagyobb volt a rokonság, másképp éltük meg a karácsonyt is. Egyre kevesebb barátom van életben. Korábban a karácsony is olyan ünnep volt, amikor a barátokkal is együtt töltöttük az időnket. Manapság intimebb és csendesebb a karácsony. De igyekszünk boldoggá és mosolygóssá tenni a környezetünket és önmagunkat is – folytatta Cini.

Zalatnay Saroltáéknál az állatok is kapnak ajándékot

– Tudható rólam, hogy nagy állatbarát vagyok. Ilyenkor a vizsláim, a macskáim és a lovacskám is kap karácsonyi ajándékot. A lovam ilyenkor piros-fehér, ünnepi mintás takarót és ünnepi száj- és szemvédőt visel, a kutyusok fejére pedig épp a napokban került fel egy karácsonyi fejdísz – hát, nem sokáig volt rajtuk. (mosolyog) A cicák nem bántják a karácsonyfát, békés állatok, szerencsénk van velük.

Cini jótékonykodik hátrányos helyzetű gyerekek és menhelyes állatok számára is

– Már tizenkét éves koromban is foglalkoztam állatvédelemmel. Akkor azt mondták, hogy nem vagyok normális, hogy ilyesmivel töltöm az időm. Ma már büszke vagyok arra, hogy részem volt az állatvédelmi törvény megszületésében. A koronavírus-járvány kezdetén gyűjtöttem is a menhelyes állatok számára. Amit tudok, megteszek azért, hogy segítsek az állatokon.

Ezúton is várom szeretettel a felajánlásokat mentett állatok és vakvezető kutyák részére, egy alapítványon keresztül jut el hozzájuk az adomány. Emellett pedig van egy olyan alapítvány is, mely hátrányos helyzetű, főként roma gyerekeknek segít. Őket is igyekszem támogatni.

Nem várok érte elismerést, jó érzés, hogy segíthetek a rászorulókon – folytatta az énekesnő.

Zalatnay Sarolta otthonában
Fotó: Ripost/Máté Krisztián

 

Zalatnay Cini zeneileg is megújul, és életrajzi film készül róla a Netflixre

– Az új műsorom címe Cini és valami más. Tehetséges cigányzenészekkel alkotunk most egy nagyon komoly zenekart. Volt is már néhány koncertünk. Jövőre leszek 75 éves. Nagyon készülök rá. Aréna-koncert, országos turné és egyéb különlegességek is várhatóak. Korábban amikor beszélgettünk, említettem, hogy nagy vágyam, hogy készüljön rólam egy életrajzi film, úgy néz ki, hogy ez is megvalósul. Olyan jellegű filmet tervezünk, amilyen a Tina Turner életéről szóló alkotás is. Félig játékfilm, félig dokumentumfilm lesz, archív felvételekkel és napjainkban készült beszélgetésekkel is. A Netflix nagyon komolyan érdeklődik a film iránt – mesélte lelkesen Cini.

Zalatnay Sarolta raktárkoncertje Fotó: Ripost/Markovics Gábor

Zalatnay Sarolta raktárkoncertje
Fotó: Ripost/Markovics Gábor

 

Az interjú idején még élt Kóbor János és Cini róla is mesélt

– A rockzenei műfaj és a zeneipar komolyan igénybe veszi az embert, sokáig úgy érezzük, hogy örökké fiatalok és egészségesek leszünk. De ez nincs mindig így. Teherbíró-képességre is nagy szükség van, s arra, hogy lelkileg erősek maradjunk. Az én lelkemet az utóbbi időben nagyon megviselte a pályatársak halála. Meckyt ötvenöt éve ismerem. Táncdalfesztivált nyertünk, Londonban léptünk fel együtt, úgy éreztük hogy a miénk a világ.

Az olyan kaliberű emberek esetében, mint Mecky, Benkő Laci, Balázs Fecó vagy Somló Tamás sokáig úgy éreztem, hogy ők örökké élni fognak. Ugyanaz a korosztály vagyok, mint ők. Nagyon nehezen élem meg a halálukat.

A saját öregedésembe nem szeretnék belegondolni, mert nagyon sok tervem van még. Rendkívüli módon átértékelődnek a dolgok az életemben – mondta az énekesnő.

Cini itt mesélt részletesebben a pályájáról, a zenésztársakról és a régi balatoni nyarakról is.

Zalatnay Cini karácsonyi üzenete

– Vigyázzunk egymásra és az érzelmek legyenek a legfontosabbak! Jó lenne, ha világban minél kisebbek lennének az emberek között az életmódbeli és anyagi különbségek! Az idősekre is sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani. Jó lenne, ha vigyáznánk a Földünkre, hiszen csak egy van belőle. Ugyanilyen fontos lenne a pozitív gondolkodás is. Sokkal többre mennénk vele az életben, a világban. Erősnek kell lennünk lélekben és akarnunk kell, hogy jobb legyen. Önmagunknak és másoknak is. Csodálatos dolog élni és nagyon kell szeretni az életet. Ez is a karácsony egyik üzenete – zárta gondolatait az énekesnő.

Zalatnay Cini karácsonyi dala

 

Ha érdekel, hogy a többi hazai sztár hogyan tölti a karácsonyt, itt keresgélj.

 

Nyitókép: Zalatnay Sarolta otthonában
Fotó: Ripost/Máté Krisztián

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva