Szaniszló Hajnalka | 2019.07.11. 11:00
Feltöltődés és világzene az ingyenes Babel Sound-on
A zene és a tánc az egyik legjobb megújuló energiaforrásunk. Ebből kínál korlátlan mennyiséget a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál július 15. és 21. között Balatonbogláron.

A világ legcsaládiasabb fesztiválja vagy a legcsaládiasabb világzenei fesztivál? Mindkettő. A Föld különböző pontjairól évről évre visszajáró zenészek teszik a Babelt egyedülállóvá, szeretetteljessé és igazán felszabadulttá.

Mediterrán szerelem, heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély, franciás csibészség, távol-keleti misztikum és közép-európaiak sírva vigadás. Ezektől válik a Babel-élmény sokdimenzióssá – testi, lelki, szellemi tapasztalássá.

Testi, mert magával ragad a tánc, ráadásul a különböző nemzetek saját ízeikkel is megajándékoznak, lesz például pizzasütés az olaszoknál, gözleme a törököknél, indonéz ízek, szerb grill, borkóstolók. Lelki, mert a Babel a találkozásokról szól, és mert az esti szabad örömzenélésekben mindenki részt vesz. És szellemi, mert a fesztivál hét napja alatt a kultúrsátrak interaktív programjai mesélnek különböző népek kultúrájáról, szokásairól.

Fotó: a rendezvény hivatalos sajtófotója

A nagy zenei olvasztótégelyt idén is mindenki saját dallamaival teszi még izgalmasabbá. Hogy csak néhány fontosabb előadót említsünk, a brazil Silibrina arcon pörgős latin jazzt hoz, a marokkói Chalaban spirituális afrikai trance-szel lép színre, a spanyol TranceUntes pedig akusztikus hangszerekkel varázsol pszichedelikus goát.

Itt lesz a szépséges énekesnő, Tula Ben Ari Izraelből, az olasz Maria Mazotta hangjával hatol a lélek mélyebb rétegeibe, míg a holland Bandgladesh saját buboréksátrában teremti meg az anyaméh simogató otthonosságát éjszakai előadásán. A fesztivál egyik sztárfellépője minden bizonnyal a Transglobal World Music Chart 5. helyezettje, a bolgár Belonoga lesz.

 

A fesztivál nemcsak a gyereklelkű felnőtteknek kínál felejthetetlen pillanatokat; az Évkerék Társulat interaktív mesejátékokkal gondoskodik a gyermekek szórakozásáról minden nap, de a kultúrsátrak kézműves foglalkozásai és zenei programja is hatalmas élményt jelent a kicsiknek. A fesztivál közvetlenül a parton, a balatonboglári szabadstrandon kap helyet, így az élménytenger után a magyar tengerben is megfürödhetünk. A belépés és a fesztivál valamennyi programja ingyenes.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: a fesztivál hivatalos sajtófotója

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva