likeBalaton.hu | 2020.08.04. 09:00
Zivataros lesz a mai nap, de a Balatonnál most is találsz elfoglaltságot
Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az OMSZ. Múzeum, kiállítás, kastélylátogatás - a Balaton ilyenkor is nyitva van!

Kedden a nap első felében az ország nagy részén átmeneti szünet várható, majd délután ismét zivatarokra kell számítani (a legkisebb eséllyel a Tiszántúlon). Ekkor heves zivatarok is lehetnek óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb széllökésekkel, nagyobb szemű jéggel és felhőszakadással. Gócokban 30-50 milliméternyi, néhol esetleg ennél is több eső hullhat.

Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Esőben is tengernyi lehetőség a Balatonnál

Esős napra ébredtünk, így a balatoni fürdőzésre ma nem ideálisak a feltételek. A meteorológiai előrejelzés szerint ma egész nap esni fog. Hogy strandolás helyett mit lehet ma csinálni, ahhoz adunk jó néhány ötletet – írtuk pár hete, de ez ma is aktuális. Nézd meg itt vagy a címre kattintva, milyen programlehetőségeid vannak ilyenkor a Balatonnál!

Fotó: magyarnemzet.hu

Sümeg megújult műemlékekkel, gazdag kiállításokkal gyönyörködtet

Délután, este, zivatar és akár jég is lehet, viharos széllel

A délután második felében a szél északnyugati irányba fordul és fokozatosan megélénkül (25-40 km/h), majd meg is erősödik (40-45 km/h). Zápor környezetében is erős (30-50 km/h), zivatarral viharos lökések is kialakulhatnak (60-80 km/h). Heves zivatarral 80 km/h feletti széllökés is előfordulhat. A nap első felében a változó felhőzet mellett több órás napsütés is várható. Délutántól ismét zivatarok kialakulására számíthatunk a térségben. Zivatarfelhő környezetében kísérőjelenségként előfordulhat jég, illetve lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat rövid idő leforgása alatt. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 25, 26 fok körül alakul. Késő este 19, 20 fok valószínű.

Megújult állandó kiállítással, sok különlegességgel várja a látogatókat a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum.

Nyitókép: Olvasói fotó/Kovács Luca

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva