Keszey Ágnes | 2020.07.25. 11:00
Esőben is tengernyi lehetőség a Balatonnál
Esős napra ébredtünk, így a balatoni fürdőzésre ma nem ideálisak a feltételek. A meteorológiai előrejelzés szerint ma egész nap esni fog. Hogy strandolás helyett mit lehet ma csinálni, ahhoz adunk jó néhány ötletet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a tó egészén viharjelzés van érvényben: a nyugati medencében másodfokú, a középső és keleti medencében elsőfokú. Ma sokfelé számíthatunk csapadékra: nyugaton inkább váltakozó intenzitású, tartósabb esőre, keletebbre záporokra, zivatarokra van kilátás. Több helyen élénk lesz az északias szél, a zivatarokat pedig viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű. Késő estére 16 és 20 fok közé hűl le a levegő.
Azért fürdőzni így is tudunk, hiszen a térségben több wellnesközpont és fürdő is várja a vendégeket, ahol beltéri medencék is vannak. Néhány lehetőséget mutatunk itt.

Megmártózhatunk a kultúrában is, hiszen a térségben számtalan látogatóközpont, kiállítóhely, galéria kínál érdekességeket. Néhány múzeumot részletesebben is bemutattunk itt, érdemes ezeket is felkeresni. A keszthelyi Festetics-kastély is kihagyhatatlan, de akár ismerkedhetünk kortárs művészeti alkotásokkal Balatonfüreden. A nyüzsgő vízpart helyett elmélyedhetünk az építészeti szépségekben és a szakrális épületekben. Akár vallásos valaki, akár nem, a Balaton környéki templomokba is érdemes betérni. Ha pedig megéheztünk, kóstoljunk bele a balatoni ízekbe. Ehetünk például halászlevet vagy sült halakat.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva