Bólyi Alexandra | 2018.10.01. 10:00
Zoltán Erika: Összejárunk az Irigy Hónaljmiriggyel
A magyar Madonna, az első klasszikus popdívánk, aki több évtizede a hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen alakja. Karrierje a Balatonon kezdődött, amikor részt vett az 1986-os Interpop fesztiválon.

– Emlékezetes volt ez a fesztivál Siófokon, hiszen az előadóknak új, saját dallal kellett ismeretlenül bemutatkozniuk. A műsor után sok jó énekes került ki, akiket a mai napig elismer és kedvel a közönség. A Szerelemre születtem című dallal mutatkoztam be, ez fontos és meghatározó volt a pályám beindításánál. De Siófokhoz nagyon sok régi élményem kötődik, nyaranta énekes-táncosként dolgoztam vendéglátóhelyen, így évente 3-4 hónapot is lent töltöttem. Májusban leköltöztünk és szeptember végéig a Balatonon éltünk, az egész szezont végigdolgoztuk. Minden este 11-kor felléptünk a műsorral, viszont az egész napunk szabad volt. Fiatalként az egy nagyon klassz dolognak számított, hiszen az egész nyarat a Balcsin tölthettem. A 80-as években Siófok a Balaton központjának számított, most már sok hely van, ami népszerű. Számomra Balatonfüred is nagyon kedves, minden évben meglátogatjuk az augusztusi borheteket, ahol a sétányon remek borászok kínálják különleges és finom nedűiket. Szabadisóstón nagyon kedves barátainknak van nyaralójuk, a tábor után is minden évben ott töltünk velük egy hetet. Bejárjuk a környéket, és falatozunk azokban a kis éttermekben, amelyeket már kipróbáltunk.

Zoltán Erika a mai napig sikert sikerre halmoz, és bizony nemcsak az elismeréseket, illetve a férfi rajongók bókjait gyűjtögeti, hanem az évek során rengeteg barátot is szerzett magának a kollégái közt. A Sláger Best Of háziasszonya elárulta, hogy ki változtatta meg az életét, kinek a hatására kezdett el énekelni, de arról is beszélt, hogyan kötött barátságot egy belőle viccet csináló zenésztársával.

Az énekesnőt mindenki úgy ismeri, mint egy igazi profit, aki a színpadra született. Persze, ő is hosszú utat járt be, mire az ország egyik legnépszerűbb popdívája lett. Most végre elárulta, mi inspirálta, hogy ezt a pályát válassza, és kinek köszönheti énekesi karrierjét.

– Még óvodás voltam, amikor a tévében megláttam egy táncdalfesztivál közvetítését. Kovács Kati énekelt, én pedig szinte rátapadtam a képernyőre, teljesen megbabonázott, sorsfordító pillanat volt őt látni és hallani. Akkor, kisgyerekként eldöntöttem, hogy egyszer én is így akarok énekelni, így szeretnék a színpadon állni.” – mesélte Erika. „Amire megkaptam az első lemezszerződésem és elindultunk az első turnéra, mit ad isten, éppen Kovács Katival közösen léphettem fel egész nyáron a Balaton körül. Szó szerint valóra vált egy álmom, amit sosem gondoltam volna, hogy bekövetkezik.

Papp Ferivel az Irigy Hónaljmirigyből

Erika nemcsak a korábbi példaképeivel van jóban, hanem a fiatalabb generációval is remek kapcsolatot ápol. A magyar könnyűzenei élet nagyasszonyaként a pop- és rocksztárok bizalmasa, jóbarátja. Habitusából, bájos lényéből adódóan még olyanokkal is legendásan jó a viszonya, akik görbe tükröt állítanak elé. A Sipos-tesókkal, Petivel és Tomival például annak ellenére családilag összejárnak, hogy az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagjai annak idején rendszeresen parodizálták, kifigurázták.

Sipos Petivel és Szabó Leslie-vel

Amikor bő két évtizede elindult az Irigy Hónaljmirigy, a férjemmel, Robival egyből a célkeresztjükbe kerültünk. Rendszeresen parodizáltak minket, de az az igazság, hogy imádtam ezeket. Nagyon viccesek és ízlésesek voltak, jól szórakoztam én is rajtuk, nevettem saját magamon. Azóta a Retropoly című musicalben színésztársak is vagyunk Tomival és hosszú ideje a családjaink is összejárnak – mesélte Erika, aki a Sláger TV-n minden vasárnap 16.55-től a Sláger Best Of háziasszonyaként remek anekdotákkal, sztorikkal szórakoztatja a nézőket, miközben végigkísér minket a sikerlistákon, miközben felcsendülnek a legfülbemászóbb dallamok is.

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a többi interjúért!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva