likebalaton.hu | 2018.07.04. 09:26
Naturista strandok a Balatonnál
Ha valaki a meztelen fürdőzés híve, a Balatonnál is vannak strandok és kempingek, ahol nyugodtan tud nudizni. Mutatjuk, hol!

A naturista strandolás kedvelői azt mondják, sokkal kellemesebb úgy fürdőzni, hogy az egész testüket éri a víz és a napfény. A társadalmi kötöttségektől és a ruháktól, fürdőruháktól való megszabadulás nem jelenti azt, hogy a nudista strandokra kukkolni járnak az emberek, sőt, kifejezetten udvariatlanság, mind a magamutogatás, mind az egymás megbámulása.

A strandokon működő büfék, kempingek személyzete ruhában dolgozik, ha valaki leül egy asztalhoz, maga alá törölközőt terít, de nem vesz fel bikinit vagy fürdőnadrágot az étkezéshez sem. A naturista életmód hívei számára ez teljesen elfogadott, nincs benne semmi megbotránkoztató. Ők meztelenül tollasoznak, sakkoznak vagy fociznak a nudista helyeken, de ne képzeljük azt, hogy itt orgiákra kell számítanunk. A nudizmus hívei többnyire teljes családok, házaspárok, akik nem párkeresés céljából választják ezt az életmódot.

Ha a balatoni nyaralás alatt szeretnénk meztelenül fürdőzni, napozni, akkor az alábbi naturista kempingek és strandok közül választhatunk.

Balatonberényi Naturista strand és kemping

A Balaton legrégebbi nudista strandja és legnagyobb naturista kempingje. Az 1980-as vége óta üzemel, természetes környezetben, nádasokkal védett területen található. A kemping és a strand több mint 5 hektáros területen fekszik, bőven van hely napozásra, sétálásra, sportolásra is a fürdőzés mellett. A kempingben sátor és lakókocsihelyek, bungalók is vannak, valamint egy motel is üzemel.

A strandon található kör alakú stég a Balaton legnagyobb épített stége, a vendégek kedvence. A strandon élelmiszerbolt, büfék, étterem és sportpályák is találhatók.

Levendula naturista kemping

Tihany közelében, Balatonakaliban található a Levendula kemping, melyhez saját, naturista strand tartozik. Hatalmas fák mögött találjuk a bicikliút közelében fekvő kempinget, ideális, nyugodt hely a meztelenséget kedvelő vendégeknek.

A Levendula kemping 2006 óta üzemel naturista kempingként, a parcellákat természetes sövénykerítés választja el egymástól. Kisgyerekes családok részére is ajánljuk, nagy játszótér és animációs foglalkozás várja kicsiket. A kempingben két napozó és fürdőstég és közvetlen vízparti parcellák teszik kényelmessé a nudista vendégek pihenését.

Angéla farm és naturista kemping, Nemesbük

A Balatontól mintegy 10 km-re, Hévíz közelében találjuk ezt a csendes, nyugodt nudista kempinget.

A húsz lakókocsi befogadására alkalmas kemping 1996-ban nyílt, a kültéri medence mellett egy kutyák számára kialakított pancsoló is van a területén. A pihenést szauna, masszázs és infrakabin teszi teljessé. A nemesbüki naturista kempinghez több bungaló és apartmanház is tartozik.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva