Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor – szombat
Helyszín Balatonakali, Pacsirta utca
Időpont
A kétnapos esemény pénteki szakmai napján ingyenes előadások és finom házi sütemények versenye várja az érdeklődőket az akali művelődési ház udvarában lévő magtárházban.

09:30 – Vezetett túra Sövény Gergő programszervezővel. Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkostolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, – ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre (10:15), onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.

11:00 – Vezetett túra Koncz Imre polgármesterrel. Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkostolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, – ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre (11:35), onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.

A vezetett túrákra kérik lehetőség szerint előzetesen regisztráljanak a program@balatonakali.hu e-mail címen a túljelentkezés elkerülése végett! Tájékoztatják a vezetett túrára jelentkezőket, hogy a vonaton kell mindenkinek saját részre megvenni a vonatjegyet, mivel a vasútállomáson nem működik a jegypénztár.

Nyitva tartó pincék, borkóstoló helyek:

1. Skrabski Pince, Sümegi Gábor
2. Fürtös Pince, Németh Miklós
3. Pince Galéria, Lunzer Anikó
4. Meszleny Pince, Meszleny család
5. Fülei Pince, Fülei Zoltán
6. Mörk Pince, Mörk András
7. Müller Családi Pincészet, Müller Gábor (B.akali, Kossuth u. 46.)
8. FÉK Üzletház, Tóth Dávid

Karszalagot, minden borkóstoló helyen lehet venni. A karszalag ára tartalmazza a gravírozott kostolópoharat, a pincéknél a kostolásra felkínált borokat, -kóstolási mennyiségben- gyermekeknek szörpöt, a Meszleny pincénél egy tál gulyást, vezetett túrák esetében a túravezetést. A Meszleny pincénél Lukács Adrián és zenésztársa szórakoztatja a megpihenő vendégeket.

20:00-23:00 – Zenés Mandula Est a FÉK Étteremben, a Thrills Duó közreműködésével, mandulás ételekkel.

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva