borsonline.hu | 2021.02.22. 10:00
A szomszédság örül, Ördög Nóráék kisboltja végre elköltözik
Ördög Nóra balatonakarattyai üzlete kisebb háborút szított az ott lakók és a vásárlók között. Az élelmiszerbolt egyik szomszédja elárulta a Borsnak, hogy miért bojkottálták az üzletet.

Ördög Nóra a közösségi oldalán sírva jelentette be, hogy imádott kisboltjukat, a balatonakarattyai Nekem a Balatont közel egy év után bezárják, s néhány utcával arrébb költöztetik. A műsorvezető és férje nem jókedvükben hozták meg a döntésüket. A szomszédok nyílt levélben kérvényezték a kisbolt bezárását, s az önkormányzatnál is panaszt tettek a megnövekedett autóforgalom miatt.

Nóráék bejelentése után a Bors munkatársa is ellátogatott a balatoni kisboltba, amely a történtek ellenére is töretlen népszerűségnek örvend. Ottjártukkor is a Nekem a Balaton tucatjával vonzotta a vásárlókat, kocsik parkoltak mindenhol. Az emberek boldogan fotózkodtak, beszélgettek és fesztelenül vigadtak az üzlet előtt. A szomszédok azonban ezúttal is háborogtak.

Míg Ördög Nóra és Nánási Pál vevői egyenesen rajonganak a kisboltért, addig az üzlet szomszédságában vasárnap is ki voltak készülve a szomszédok. Anna, az egyik szomszéd arról beszélt: ki nem állhatja, hogy az eddig nyugodt kisközségből Nóráék egy pillanat alatt turista látványosságot csináltak.

„Most is tömött sorokban állnak az emberek a Valentin-napi nyereményjátékuk miatt. Botrány ez az egész! Ötven éve megvan a családi nyaraló, úgyhogy jól ismerjük a környéket, a helyieket, de soha nem volt gond. Amióta azonban ideköltöztek Nóráék, mindent tönkretettek.”

– A közösségi oldalaikon mutogatják a helyi nevezetességeket, az eldugott kis részeket, amiket eddig csak az itteniek ismertek, most meg elindult egy népvándorlás és fesztivál hangulatot csináltak. A rendőrség azóta minden nap itt járőrözik a környéken, mert már tarthatatlan ez az állapot. Eddig gyereket rohangáltak, bicikliztek, játszottak a kis utcákban most meg mindenütt autók száguldoznak és a lakók helyére parkolnak. Pofátlanság a köbön! Örülök, hogy elmennek! – fakad ki a fiatalasszony, aki eleinte még ő maga is a Nekem a Balaton-ban hagyta a fizetésének egy részét, a történtek után azonban „már csak azért sem” megy a bolt környékére.

– A helyiek bojkottálták az üzletet, direkt nem megyünk oda vásárolni. Hogy nézne ki, ha a kisbolt bezárásáért kampányolunk, közben meg mi magunk is ott lebzselünk? Nóráék még tavaly nyáron mindenkinek a postaládájába bedobtak egy tíz százalékos törzsvásárlói kártyát, de minket nem lehet elhallgattatni! Most végre talán nyugtunk lesz, hogy arrébb költöznek… – tette hozzá.

Szavazás

Forrás: borsonline.hu
Nyitókép: Ördög Nóra hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva