2018.11.02. 10:00
Két könnyű panoráma- ősszel is remek célpontok!
Hűvös, borongós, kevésbé tiszta időben is nagyszerű élmény, amikor kitárul a világ. A rövid sétával felkereshető kilátópontok gyakori látogatásával lehet rádöbbenni, hogy nincs két egyforma balatoni nap és nincs két egyforma színű Balaton, mert a tó minden áldott nap más arcát mutatja csodálóinak.

A Balaton egyik legszebb panorámájának eléréséhez nem kell sokat gyalogolni, vagy extrém túrát csinálni. Kocsival vagy kerékpárral is könnyen megközelíthető az akarattyai Kisfaludy sétány. 2015-ben a területet rendezték, a bozótot kivágták, így árnyas fák alatt tiszta panorámában gyönyörködhet az utazó. A Rákóczi park alatti területre kilátópont is épült, ami valójában egy esőtől védett hely, ahol jó ücsörögni egy kicsit. A Kisfaludy sétányon végig padokon lehet pihenni, nyáron sok itt a rendezvény, de a panoráma őszi színekkel is tökéletes.

Balatonfüreden a Tamás-hegy keresztjéhez ugyan meg kell mászni egy lépcsősort, de az erőfeszítés kicsi a látvány nagyságához képest. A 317 méter magas Tamás- hegy tetejére 2006 októberében állították a kilenc és fél méteres keresztet, és azóta a város népszerű kilátóhelye. Csodás panoráma nyílik innen a városra, Tihanyra és a Keleti- medencére.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva