szs/borsonline.hu | 2021.12.03. 12:00
Több ezer dollárral segíti az amerikai rapper a balatonakarattyai teniszezőnőt
Red Foo amerikai rapper segíti a 23 éves teniszező, a balatonakarattyai Udvardy Panna karrierjét.

Brazíliavárosi tornagyőzelmét követően a balatonakarattyai teniszező hölgy, Udvardy Panna az ausztrál nyílt bajnokság főtábláján kíván minél előrébb jutni.

Az amerikai rapper, Red Foo segíti a magyar teniszező karrierjét

Egy korábbi, Newport Bridge-ben rendezett tornán az – amúgy maga is teniszező – amerikai énekesnek, Red Foo-nak tetszett Panna teljesítménye, és felajánlotta anyagi segítségét.

– Ez a szponzorálás jól jön, hiszen

csak az edzőimre heti 1000-2000 amerikai dollár (320.000-640.000 Ft) megyek, s akkor még nem beszéltem az utazási, szállás- és étkezési kiadásáaimról.

A versenyeken angol, az edzéseken ír tréner irányítja a munkámat – nyilatkozta Udvardy Panna.

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

 

WTA-világranglista Top 100-ban a magyar teniszezőnő

Okkal büszke, hiszen a brazíliai tornasikerrel életében először került a WTA-világranglistán a Top 100 közé, és kilencvenhatodikként várja a 2022-es ausztrál nyílt bajnokságon főtábláján a sorsolást. Száz idei mérkőzéssel jutott be a top 100-ba a világranglistán, aki pályafutása legjobbjaként hétfő óta a 96. a női teniszezők rangsorában.

– Ausztrália nem új közeg, korábban egy évig éltem ott, és a bajnokság junior-viadalán is versenyeztem – mondta a teniszezőnő.

Udvardy Panna most pár napig pihen, majd vasárnap ismét repülőre ül, és irány Florida, ahol másfél hétig tréningezik. Karácsonyra hazatér, december 27-ig idehaza tartózkodik.

– Közben szervezem az ausztráliai utazásomat, ugyanis a járvány miatt Melbourne-be négy különféle városból induló charter járatokkal szállítják a versenyzőket. Én Dubajit választottam és remélem, hogy a vírus nem nehezíti meg a helyzetemet – tette hozzá a sportoló.

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Megnyerte a Brazíliavárosban rendezett, húszmillió forint összdíjazású salakpályás női tenisztornát is

A magyar játékos a döntőben három szettben győzött a hatodikként rangsorsolt orosz Jelina Avaneszjan ellen. Sikerének köszönhetően a 23 éves Udvardy hétfőtől a legjobb száz között lesz a világranglistán – karriercsúccsal a 96. helyen áll majd –, a januári ausztrál nyílt bajnokságon pedig főtáblásként vehet részt.

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A mezőny 20-30 százaléka oltatlan

Persze hallott arról, hogy a szerb Novak Djokovics továbbra sem hajlandó beoltatni magát, ez esetben két hét karanténra kötelezik. A mezőny 20-30 százaléka oltatlan, ezért esetleg többen nem lépnek pályára, ami Panna esélyeit javítja. Nem beszélve Bondár Annáéról, aki a WTA-listán a 91. helyezett, és Melbourne-ben szintén főtáblás.

 

Forrás: borsonline.hu
Nyitókép: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva