Balatonalmádi Turisztikai Egyesület - Tourinform Iroda
Helyszín Balatonalmádi,
E-mail cím balatonalmaditurizmus@gmail.com
Miért jó Almádiba jönni? Nyüzsgő strandélet az északi Part egyik legnagyobb strandján, a Wesselényi strandon, de a nyugalomra vágyók választhatnak a 3 másik városi strand közül is. Ismerd meg várost a Vörös homokkő tanösvény 6 km-es útvonalán vagy merengj el a Remete forrásnál, bográcsozz a Malomvölgyben, süss szalonnát a Köcsi-tónál, mászd meg az Ember sziklát vagy fedezd fel a megye-hegyi bunkert! Nálunk nem unatkoznak a természetjárók, túrázók.


Pezsgő kulturális élet: Az Európa- Kézfogás szoborparkban érdekes, interaktív kortárs szobrokat, míg a Pannónia Kulturális Központban és Magtárban tárlatok, neves képzőművészek kiállításait nézheted végig.
Egyedülálló kiállítási tér a Vasútartjáró. Végre egy olyan vasúti aluljáró, ahol nem unalmas átkelni, mert helyi művészek és fotósok alkotásai kísérik utadat, míg a vonathoz sétálsz és a műveket akár meg is vásárolhatod a Tourinform irodában Izgalmas sportélet: Teniszpálya, nemzetközi versenyek, sportlovaglás az Öreghegyen panorámás vagy vadregényes kerékpárútak és még a Balatoni Bringa körút is innen indul, hiszen Balatonalmádiban található a Nulla km kő.


Gasztronómiai sokszínűség: ha a hagyományos ízeket és strandételeket keresed, nálunk megtalálod. De ha valami különleges ízélményre vágysz, akkor is Almádiban a helyed: nálunk kipróbálhatod Balaton egyetlen vegán éttermét, 2019 legjobb strandbisztróját vagy egy eldugott, romantikus borteraszt a diófák árnyékában.

Fedezd fel Balatonalmádi legrégebbi részét, Vörösberényt és a város itt található jelképét, az Erődített Templomot.
Tudtad, hogy Balatonalmádiban található a Balaton egyik legszebb kilátója, az Óvári Messzelátó, amit több, mint 100 éve építettek és ma is őrzi régi hangulatát?

A modern házak között régi idők villái bújnak meg, mindegyik fényképre kívánkozik! Ha nyáron jössz a városba, akkor akár túravezetővel is végigjárhatod a legszebb Almádi villákat, bepillantást nyerve a város történelmébe.
Egész évben fesztiválok, rendezvények, gasztronómiai események!

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva