2019.08.18. 17:00
Átadták a balatonalmádi kerékpáros pihenő- és imahelyet
A fizikai és lelki töltődést is szolgálja a lakossági kezdeményezésre épült kerékpáros pihenő- és imahely.

A Vécsey és a Felsőörsi utcák találkozásában elkészült pihenőhely ötlete a helyi Honismereti és Városszépítő Kör titkáráé, Töltési Erzsébeté volt, aki anyagilag és szervezőmunkájával is hozzájárult az építmény létrejöttéhez. A napokban tartott átadón Keszey János polgármester köszöntőjében felidézte, tavaly év végén készült el a Veszprémet Balatonalmádival összekötő kerékpárút utolsó szakasza, amely az egykori vasúti töltés mentén haladt, és örömmel vette az önkormányzat, hogy az új szakaszra pihenőhelyet álmodtak. Töltési Erzsébet elmondta, az imahely létesítését unokái megszületéséért tett hálaadásból és Bódi Mária Magdolna vértanú tiszteletére kezdeményezte.

 


Hozzátette, a közfelajánlásból készült építmény hét akácfa oszlopa a hét szentséghez társítható. A pihenőhelyet Becska Zsolt Nándor tervezte, az oszlopokat Simon András grafikus alkotásai díszítik. A kezdeményező köszönetet mondott a Bakonyerdőnek, a Balatonalmádi Városgondnokságnak, az önkormányzatnak és a megvalósítást segítő sok támogatónak.

Töltési Erzsébet kiemelte, hogy az összefogásban megmutatkozott Almádi közösségi ereje.

Az ünnepségen a kerékpáros pihenőhelyet megáldotta Szabó János plébános. Az átadón közreműködött Balatonalmádi Város Vegyeskara Kovácsné Nagy Márta vezényletével, majd Szecsődi Imre adta elő szerzeményét gitáron. A rendezvényen részt vettek a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezésében Balaton kerékpárkerülő túrán részt vevő fogyatékkal élő személyek is. Az átadó szeretetvendégséggel zárult, amelyet a Honismereti Kör tagjai adtak.

Szabó János plébános megáldotta az imahelyet Fotó: Penovác Károly/Napló

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva