Csupasport.hu | 2022.10.15. 10:00
Backyard Ultra – világraszóló futóversenyhez csatlakozik Balatonalmádi
A Backyard Ultra világbajnokság október 15-én, szombaton rajtol, amelyen minden résztvevő nemzet a saját, hazai pályáján fut. A magyar válogatott Balatonalmádiból, a Wesselényi strandról jelentkezik be az élő közvetítésbe. A speciális pályát ugyanis ott építették fel.

– A Backyard Ultra-n ötvenkét ország nevezését fogadták el, végül harmincheten tudtak csapatot kiállítani – mondta Baranyai Máté, az itthoni Backyard-versenyek főszervezője, és a vb-n induló magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Október 15-én, szombaton rajtol a Backyard Ultra világbajnokság, amelyen Balatonalmádiból jelentkezik be a magyar válogatott.

Hölgyek is szép számmal vesznek részt a Backyard Ultra vb-n
Forrás: Hungarian Backyard Team

A Backyard Ultra miatt egy pályát építettek

Ez egy szatellit-világbajnokság, azaz minden országnak meg kellett építenie a 6706 méteres pályáját.

Az egész versenyről élő közvetítés lesz, az országok össze vannak kötve, és folyamatosan lehet látni az interneten, hogy melyik pályán mi történik.

Minden válogatott egyszerre rajtol el szombaton, amikor reggel hetet üt az óra az Egyesült Államok keleti partján.

– Mind a tizenöt futó fut, és addig tart egy válogatott versenye, amíg az utolsó két futója pályán van – magyarázta Baranyai Máté. – Amint csak egy ember marad, vége az adott ország versenyének. Ekkor összeadják a tizenöt futó megtett köreit, és ez alapján hirdetnek világbajnokot. Az egészet a világjárvány miatt találták ki, hogy mindenképpen meg lehessen rendezni a világbajnokságot – emelte ki a szövetségi kapitány.

Technikai követelmény, hogy

be kell kamerázni mindenhol a rajt- és a célvonalat, illetve vannak ellenőrzőpontok a pályán, így a csalás teljesen kizárható.

Az eredmények egyből mennek fel a világhálóra, ahol látható, hogy melyik országban hány ember van még pályán. Az élő közvetítés folyamatos, illetve a verseny első harminchét órájában lesz élő bejelentkezés a helyszínekről.

A magyar válogatott Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon fut. A közvetítésben vasárnap este hattól hétig lesz az úgynevezett magyar óra, amikor bemutatják az összes magyar futót. Megszólaltatják a szurkolókat, a segítőket, a szövetség elnökét.

A magyar válogatott tagjai a szombaton kezdődő világbajnokságon: Blaskó Mihály, Csécsei Zoltán, Drexler Gábor, Fodor Szilárd, Fűrész Edit, Geszti Péter, Gurisatti Gábor, Gyöngyösi Róbert, Kelemen Anett, Keller Sándor, Kertész Ádám, Horn Zsanett, Huzsvay Edit, Hugyecz Edina, Sárosi Gyula.

Forrás, teljes cikk: csupasport.hu

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva