Keszey Ágnes | 2022.01.08. 10:00
Balatonalmádi frissül és fiatalodik
"Együtt egész évben" - mostantól e szlogen jegyében várja a vendégeket Balatonalmádi. Az új évet már új turisztikai és marketingkoncepcióval kezdték, s természetesen új lehetőségeket, szolgáltatásokat, programokat is kínálnak.

Nap, vitorlás, hullámok – ezek szerepelnek Balatonalmádi logójában. A jelkép és a hozzá tartozó jelmondat megalkotása része annak a marketing és kommunikációs stratégiának, mellyel új arculatot adnak a településnek. A megújulásról dr. Kepli Lajos polgármester adott tájékoztatást a likeBalatonnak.

– Az új logó stilizáltan ábrázolja a napot, a Balatont és egy vitorlást. Van, aki azt mondja, hogy tulajdonképpen bármelyik balatoni településnek lehet ez a logója. De mutatja Balaton-parti üdülőváros létünket, s ott van mellette az új szlogenünk is, az „Együtt egész évben”, ami éppen azt hangsúlyozza, hogy

Balatonalmádi nem csak egy nyári üdülésre alkalmas település, hanem egész évben érdemes ide ellátogatni.
Nem csak a gyönyörű természeti környezet miatt, hanem igyekszünk a programjainkat úgy alakítani, hogy az év bármelyik szakában érdemes legyen ideérkezni.

Az elmúlt évtizedekben kialakult egy olyan kép Balatonalmádiról, hogy egy nyugodt, csendes üdülőváros, s ehhez talán egy kicsit lelassult kép is társult sokakban. Ezen szeretnénk egy kicsit változtatni, dinamikusabbá tenni a városról kialakított elképzeléseket. Ezzel az emberléptékű kisváros, üdülőtelepülés képén nem szeretnénk változtatni, csak kicsit mozgalmasabbá tenni.

A logóval színeiben is fiatalosabbá, lendületesebbé tettük a megjelenést. Erre épül az új imázs, ennek megfelelően töltjük meg tartalommal – összegezte a változás lényegét dr. Kepli Lajos polgármester.

Egész évben várják a vendégeket – dr. Kepli Lajos mutatja Balatonalmádi új logóját
Fotó: Keszey Ágnes

Az új koncepció jegyében megújult a város honlapja is, melyen az önkormányzati oldalak mellett a turisztikai tartalmak is fellelhetőek. A megújuló turisztikai kommunikációval új célközönségeket is szeretnének megszólítani, de a régiek megtartása is fontos célkitűzés.

Mozgásban – télen is: erre most a jégpályán van lehetőség
Fotó: Keszey Ágnes

A fiatalok, családok figyelmét szeretnék még jobban ráirányítani a településre, természetesen azzal a nem titkolt céllal, hogy minél vonzóbb legyen a város számukra is.

– Eddig is igen vegyes volt a kép: idősebbek, családosok, de fiatalok is szívesen látogattak el hozzánk. Nyilván Balatonalmádi soha nem volt és az elkövetkezendő években, évtizedekben sem lesz buliváros, ez nem is célunk. Az azonban igen, hogy színvonalas rendezvényekkel várjuk egész évben a vendégeket. Akár a családosokat, akár az egyedülállókat, idősebbeket és fiatalokat, mindazokat, akik igényesebb kikapcsolódásra vágynak. S mindezt nem nagyvárosi nyüzsgésben, hanem igényes környezetben, olyan kisvárosias légkörben, ahol megtalálható minden, ami a pihenéshez és kikapcsolódáshoz szükséges. Természetesen egy marketingstratégia nem csak az idelátogatókról, hanem az itt élőkről is szól. A város lakosságának változása is indokolta az újítást, hiszen jelentős bővülés történt Balatonalmádi lélekszámában. Átléptük a tíz ezres lélekszámot, ami azt jelenti, hogy bár kisváros vagyunk, de egy dinamikusan fejlődő település. Az új koncepció lényege az is, hogy megszólítsuk az itt élőket is, hogy érezzék, hogy a város értük is van, nem csak a vendégekért – részletezte a polgármester.

Ahogy már szó volt róla, a programkínálatot is megújítja a település: a rendezvényekre egyaránt várják a helyieket és a vendégeket, s a szolgáltatásokban is történtek, s történnek változások. Az elmúlt években strandokon a Kisfaludy-program keretében jelentős fejlesztések történtek, közel 200 millió forintos pályázati támogatás és önkormányzati önerő segítségével.

Fotó: Keszey Ágnes

Az önkormányzat terve, hogy a strandokat és a Balaton-parti területeket ne csak nyáron, hanem télen is élettel töltsék meg.

– Most, ezekben a hetekben működik a Wesselényi strand előtti jégpálya, a következő téli időszakban pedig szauna is várja majd a vendégeket. Szaunázás után a téli Balatonba csobbanni egy különleges élmény, olyan életérzés, melyet nem nagyon lehet máshol átélni. Azt is szeretnénk elérni, hogy a Balaton-parti vendéglátóhelyeket tudjuk egész éves nyitva tartásra ösztönözni, a tulajdonosok téliesítsék a helyeket. Hiszen azt tapasztaljuk, hogy hosszú hétvégéken, vagy kellemesebb időjárás esetén tömegek özönlik el a Balaton-partot.

Az is cél, hogy minél több vendéglátóhely üzemeljen télen is
Fotó: Keszey Ágnes

Az emberek sétálnak, keresik a lehetőségeket, hogy beüljenek egy kávéra, ebédre, találjanak valamilyen kikapcsolódási lehetőséget – emelte ki a településvezető. Ehhez az önkormányzat a programok vendégcsalogató erejét is biztosítja.

A Wesselényi strand előtt működik a korcsolyapálya
Fotó: Keszey Ágnes

Február közepéig még működik a jégpálya, s az itt lévő rendezvénytéren tartják meg vasárnap az újévi köszöntőt.
A programot itt találod

Egész évben, egész télen – mindig várja a vendégeket Balatonalmádi
Fotó: Keszey Ágnes

Tavasszal megrendezik a hagyományos Téltemető rendezvényt, a tavaszi rendezvényeket, húsvéti majd a pünkösdi programokat. A nyári szezonra nagyobb zenei programokat, komoly-és könnyűzenei koncerteket is szeretnének szervezni.

 

Nyitókép: Balatonalmádi önkormányzat

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva