2019.07.11. 17:00
Böjte Csaba ismét missziós körúton a Balatonnál
Három tóparti településen celebrál misét a héten Böjte Csaba ferences szerzetes.

 

Böjte Csaba Balatonfűzfőn, a mámai templomromnál celebrált szentmisét.

A Balatoni Csillagösvény missziós körutat hetedik alkalommal szervezték meg, a korábbi évekhez hasonlóan Böjte Csaba ferences szerzetes és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar érkezett négynapos látogatásra a tó északi partjára. A körút azzal a céllal indult el, hogy támogatást gyűjtsenek egy szovátai kulturális központ felépítésére. Böjte Csaba elmondta, a gyermekkórus nemzetközi megmérettetésen vett részt az olaszországi Loretóban, mielőtt a Balatonhoz utazott volna kedden.

– A kórus naponta több órát próbál, valamint a kikapcsolódásra, pihenésre is szakítanak időt. Szerdán a tulajdonos felajánlásának köszönhetően a bobpályán gazdagodtak élményekkel, és megfürödtek a Balatonban is – részletezte Böjte Csaba.

Akik együtt imádkoznak, együtt is maradnak – idézte Teréz anyát, majd hozzáfűzte, ha az anyaországi és a Kárpát-medence más részein élő magyarok is így tesznek, akkor a határok sem választják el őket.

Marton Béla polgármester elmondta, másodszor látja vendégül Balatonfűzfő Böjte Csabát és a gyermekkórust. Hozzátette, az önkormányzat jóvoltából ingyen látogathatták a gyermekek a helyi strandot, az étkezést adományokból biztosították, a szakképzési centrum jóvoltából az Öveges-középiskola kollégiumában szállásolták el a csoportot. Laposa Norbert helyi plébános örömét fejezte ki, hogy Csaba testvér és a kórus visszatért Balatonfűzfőre, és reményét fejezte ki, hogy az együtt töltött időben gazdagodnak és testvéri szeretetkapcsolatot élnek meg.

Szerdán Böjte Csaba celebrált misét a Jézus Szíve-plébániatemplomnál, közreműködött a gyermekkar.

Itt a tavalyi prédikáció:

Töltési Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tagja elmondta, Böjte Csaba kedden a Szent Imre-templomban celebrált misét, ahol gyermeket is keresztelt, szerdán délután megáldotta a készülő balaton­almádi kerékpáros imahelyet. Csütörtökön a Koloska-völgyben misézik a szerzetes a kórus közreműködésével. Az 55 tagú gyermekkar pénteken kora este az Almádi napok megnyitóján is fellép.

A körúton idén a Szováta Marianum lelkiségi-kulturális tehetséggondozó központ fenntartására gyűjtik az adományokat.

Forrás: Marton Attila, veol.hu
Fotók: Pesthy Márton, Napló
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva