csupasport.hu | 2020.10.26. 14:00
Csécsei Zoltán nyerte Balatonalmádiban a 24 órás futó OB-t
Vasárnap ért véget Balatonalmádiban a futók 24 órás Országos Bajnoksága, amelyet a férfiak mezőnyében Csécsei Zoltán nyert. Teljesítménye egészen elképesztő: 277.48 kilométert tett meg!

A 24 órás országos bajnokságon elképesztő teljesítménnyel ért célba Csécsei Zoltán: 277.48 kilométert teljesített a szűk mezőnyben, rengeteget küzdve a tereppel, a sötétséggel és az egyedülléttel.
Az elmúlt hétvégén ismerős, terepfutóközegben mégis ismeretlen névvel találkozhattak az Ultrabalaton Trail résztvevői – mit több, dobogósai – között, hiszen a leghosszabb távon, a Hegyestű Trailen Csécsei Zoltán a második helyet szerezte meg a férfiak mezőnyében, noha eddig jellemzően aszfalton jeleskedett.

Csécsei Zoltán a Csupasportnak mondta el, hogy úgy 15 kilométerig tartotta a tempót a későbbi győztes, szlovák bajnok Patrik Milatával – a felvidéki fiatalember a Magas-Tátrában készül ezekre a megméretésekre –, ám utána inkább a saját tempójában futott, nézte a tájat, és azért a második hely is vállalható eredmény.
– Ahhoz képest, hogy úgy indultam, ez a szezon utolsó, levezető versenye, jó eredményt értem el, ráadásul ettől a sráctól nem szégyen kikapni – mondta még az OB előtti kocogása közben. – Alapvetően a 24 órás országos bajnokságra készültem, majd két nappal az Ultrabalaton Trail előtt bejelentették, hogy elmarad az ob, ezért úgy gondoltam, itt teszem próbára magam. Felhívtam Zelcsényi Miklóst, hogy van-e egy hely nekem, és a pozitív válasz után már mentem is megvásárolni a szükséges felszereléseket. Péntek délután kiderült, hogy mégis lesz 24 órás ob, csak nem Balatonfüreden, hanem Almádiban, akkor azonban már nem akartam visszakozni, főleg, mert rajtszámot, befutószalagot is készítettek nekem, így a kutyaharapás szőrével elv alapján nekivágtam a versenynek.

Útközben még szarvasokkal is találkozott, és bár a Hegyestűre nem kellett felfutni, így is volt csaknem 2200 méter szintkülönbség a versenyen.
Az OB volt az idei negyedik kétszáz kilométer feletti erőpróbája, amire korábban nem volt példa karrierjében.

– Szimmetrikusan alakul az évem, hiszen 24 órás versennyel, a futópados világcsúccsal kezdtem, aztán volt két Ultrabalaton, most pedig ismét 24 órás viadalom lesz, tükrözöm a tavaszomat – jegyezte meg Csécsei Zoltán még a 24 órás bajnokság előtt. – Olyan az évem, mint egy szendvics, dupla hússal a közepén. A szendvics alján lévő zsömle volt a futópados világcsúcs, a ropogósra sült két hús a két Ultrabalaton – jó lett a fűszerezésük is –, és meglátjuk, milyen lesz a felül lévő zsömle.

Most kiderült: ez a szendvics tökéletesre sikerült, hiszen megdöntötte korábbi 265 kilométeres egyéni csúcsát, ami a célja volt.

A nők mezőnyében Zétényi Szvetlana végzett az élen, aki 233 kilométert futott, ami összetettben is a harmadik legjobb teljesítmény.

Forrás: Csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva