2018.12.24. 18:00
Hetvennél több fotó az aluljáróban
Természet- és riportfotók mellett absztrakt munkák is helyet kaptak a legújabb VasútARTjáró kiállításon.

A napokban nyílt tárlaton ezúttal is Balatonalmádiban élő vagy a településhez kötődő fotósok munkái láthatók. A beküldött alkotásokból a korábbi évekhez hasonlóan Jáger István és Fábián László grafikusművészek, a VasútARTjáró művészeti vezetői válogatták ki a legjobbakat. A vasútállomáshoz vezető aluljáróban félévente cserélődnek a tárlatok: júniustól decemberig képzőművészek alkotásait, decembertől a következő év nyár elejéig helyi fotósok munkáit állítják ki.

Az utóbbi években a mostani tárlat már a tizenkettedik a sorban, ebből hatodszor nyílt fotókból kiállítás, mondta köszöntőjében Fábián László grafikusművész. Hozzátette, a kezdeményezés azt mutatja, hogy érdemes közösségi kulturális programokkal foglalkozni, mert megtérül a településnek: a tárlat bemutatkozási lehetőséget ad a Balaton­almádiban élő alkotóknak, és népszerű a turisták körében is.

Jáger István grafikusművész elmondta, meghatározott szempontok szerint válogatnak, fontos céljuk, hogy a kiállítások színvonala évről évre emelkedjen. Felhívásukra egyre többen jelentkeznek és küldik be alkotásukat. A tárlat idén is tartalmi és formai szempontok szerint kisebb blokkokból épül fel.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Az én Almádiáim címmel rendezett kiállításon huszonkilenc alkotó több mint hetven fotója látható. Asztrofotók, fotónegatívok és természetfotók mellett a Kékszalag verseny vagy az egyik helyi pékség kemencéjének felújítása is megjelenik a tárlaton, amelyen helyet kapott több tájkép, valamint egy képriport az egykori káptalanfüredi kertmoziról.

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva