veol.hu/B. Virág Rita | 2021.08.31. 11:00
Ilyen volt az első Megszállottak napja Balatonalmádiban – jövőre visszatérnek
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Megszállottak napja elnevezésű programot a tóparti településen, ahol a Megszállottak Klubjának rendíthetetlen kiválóságaival találkozhattak, beszélgethettek a résztvevők, és ámulhattak bemutatóikon.

A Megszállottak Klubját 30 évvel ezelőtt Jakabházi László egykori válogatott jégkorongozó alapította.

Tagjainak olyan sportolókat választott, kért fel, akik egyrészt nem olimpiai sportág képviselői, másrészt teljesítményüket világszerte elismerés illeti.

Jó értelemben vett megszállottakat keresett, akik céljaik elérése érdekében rendíthetetlen hittel, akarattal, elszántsággal bírnak. Persze nemcsak pusztán elkötelezett sportemberekről beszélünk, hanem olyan egyéniségekről, akiknek teljesítménye, egész munkássága példaértékű, követendő a következő generációk számára is.

Beszélgetés Kopár Istvánnal
Fotó: Szücs Ildikó

A balatonalmádi esemény Fenyő Iván színművész konferálásával kezdődött meg, majd a program két fővédnöke, Kepli Lajos polgármester és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár hintón érkezett meg a helyszínre.

Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Fotó: Szücs Ildikó

– Örömmel vállaltuk, hogy házigazdája leszünk az eseménynek. A képviselő-testület pedig ennél is tovább ment, rendeletbe foglalta, hogy jövő évtől minden esztendőben lebonyolítjuk ezt a páratlan nyárzárót – fogalmazott.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár azt taglalta, társadalmunk tagjai mennyire különbözőek.

A Kassai Lovasíjász Iskola produkciója vastapsot kapott
Fotó: A szervezők/Tabányi Katalin

– Akadnak, akik, ha menni kell, akkor az emberek élére állnak, és hajlandók elöl haladni, az út közepét megtalálva vezetni a többieket. Sokan nem szeretnek az élen járni, inkább a csendes többség részeként vonulnak. Megint mások viszont – akár a veszélyt is felvállalva – mindenkit megelőzve előreszaladnak, hogy ráleljenek az addig ismeretlen útra, hogy kitapogassák, milyen széles, és lehetőségeket adjanak a többieknek.

Szóljon ez a nap az elszánt előreszaladókról, a megszállottakról, akik feltérképezik számunkra a világot – hangsúlyozta.

Jakabházi László, a Megszállottak Klubjának elnöke arról beszélt, amikor 30 évvel ezelőtt megalapította az egyesületet, akkor úgy vélte, hiánypótló, hiszen a nem olimpiai sportágak kiválóságairól kevés szó esett.

Lubics Szilvia hosszútávfutó mesélt élményekről, tervekről
Fotó: Szücs Ildikó

– Láthatja mindenki: óriások ülnek a lelátón. Egyedülálló produkcióra képes sportemberek. A klubunk pedig olyannyira népszerű, hogy más országokban, így például Ausztriában, Svájcban vagy Franciaországban is szeretnének hasonlót létrehozni – mondta, majd a főszervező Kopár István vitorlázólegendát egy pólóval ajándékozta meg.

A fantasztikus programokat ifj. Sörös Lajos helikopteres bemutatója nyitotta meg. Egyik ámulatból a másikba estek a jelenlévők, a légi parádé után Piroch Gábor kaszkadőr csapata kápráztatta el a nézőket, majd Takács Máté íjászvilágbajnok célzott mindenkinél pontosabban.

Piroch Gábor kaszkadőrjeinek bemutatója
Fotó: Szücs Ildikó

A Kassai Lovasíjász Iskola produkciója is vastapsot kapott. Volt még tombola, pódiumbeszélgetés és közös vitorlázás Kopár István háromszoros földkerülővel és Majthényi Szabolcs világbajnokkal.

Az időjárás sajnos közbeszólt, Besenyei Péter műrepülő világbajnok nem tudott felszállni Tökölön a hatalmas esőzés miatt, így hiába várták Almádiban a nézők.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva