2019.04.13. 17:00
Megfőzzük Almádit
Főként a nyári szezonon kívül szervez majd gasztronómiai rendezvényeket a néhány hónapja alakult Megfőzzük Almádit Egyesület.

A név átvitt értelemben is találó, hiszen nemcsak arról van szó, hogy helyi alapanyagokból helyi vendéglátósok főznek, de az egyesület célja az is, hogy az almádi mindennapok felpörgetésével színesebbé tegye a várost, és olyan közeget alakítson ki, amelyben mindenki jól érzi magát, és a helyieknek sem jut eszükbe Almádin kívül korzózni egy szép őszi délutánon.
Az egyesület helyi gasztronómiai szakemberek, vendég­látósok és élelmiszer-előállítók részvételével alakult. Árvai Anitával, a Veganeeta Home megálmodójával, Tornyos Balázzsal, a Tornyos BBQ séfjével, az egyesület elnökével és Kocsis Bálinttal, a Terasz bisztró séfjével, alelnökkel ültünk le beszélgetni.

Különbözőek, de egyformán gondolkodnak a vendéglátásról. Balról: Tornyos Balázs, Árvai Anita és Kocsis Bálint Fotó: Sági Ági/Napló

– Nagyon különbözőek vagyunk, de egyformán gondolkodunk a vendéglátásról és a gasztronómiáról. A minőségi vendéglátásban hiszünk, és abban, hogy együtt erősebbek vagyunk. Itt mindenki imádja azt, amit csinál, ezért ez alapvetően nem gazdasági szerveződés, egyénenként is ez az életünk. Azt szeretnénk, ha néhány éven belül ez a város jutna az emberek eszébe, ha barátságos, családias és igényes időtöltésen gondolkodnak – kezdi el Árvai Anita.

– Nagyon sokfélék vagyunk abból a szempontból is, hogy van közöttünk pálinkás, húsos, édességes, kávés, éttermes, bisztrós, de mindannyian helyiek vagyunk. Ha rendezvényben gondolkodunk, akkor mi magunk a teljes gasztronómiai szortimentet ki tudjuk szolgálni. Ráadásul van az egyesületben olyan is, aki az installációt, a megépítést, a hátteret biztosítja. Évente 3–5, nyári szezonon kívüli rendezvényt szeretnénk, ami kimozdítja Almádit az alvó kisvárosi létből. Azt szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy vannak olyan helyek itt, Almádiban, amelyekért érdemes idejönni – folytatja Tornyos Balázs.

– Kilencen vagyunk, és egyikünk sem ma kezdte azt, amit csinál. Ismertük egymást eddig is, látásból, és most jutottunk el odáig, hogy helyi szerveződésként egy asztalhoz üljünk. Lesznek saját rendezvényeink is, de részt veszünk majd Almádi működő fesztiváljain is. Azt szeretnénk, ha három év múlva a helyben élők és a vendéglátósok között meglenne a bizalmi kapocs, ami alapján mindenki bátran választ éttermet, és megvannak a maga kedvencei – fejezi be Kocsis Bálint.

A Megfőzzük Almádit Egye­sület április 27-én szezonnyitó rendezvényt tart, három alapanyag köré szervezve, melyeket az egyesület közösségi oldalán lehetett megszavazni. A friss végeredmény szerint spárga, házi sajt és harcsa lesznek az alapanyagok, melyekből minden egyesületi tagnál készülnek majd ételek.

Kiemelt kép: pixabay

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva