likeBalaton.hu | 2023.07.24. 12:00
Nyitott házak hétvégéjét szerveznek Balatonalmádiban
Új esemény keretében ünneplik Balatonalmádi épített örökségét, hagyományait és történelmét szeptember 23-án és 24-én. A "Pomerium - Házunk tája, tájunk háza - Múltidéző napok Balatonalmádiban" címmel megrendezett program során nyitott házak hétvégéjét tartanak a városban.

Az Almádiért Közalapítvány által kibocsátott közlemény szerint a kétnapos rendezvény során megnyitják az érdeklődők számára a 19-20. század fordulóján épült ikonikus balatonalmádi helyszíneket, villaépületeket, valamint az ismertebb intézményeket, szállás- és vendéglátóhelyeket. Ezekben a helyszíneken különböző műsorokat, valamint a helyszínre vonatkozó tematikus előadásokat tartanak a látogatóknak.

A szervezők arra buzdítják a balatonalmádi ingatlantulajdonosokat, hogy csatlakozzanak a programhoz, és nyissanak meg otthonaikat a helybeliek és a vendégek számára. Az épületek a programba való bevonása több módon lehetséges: a tulajdonosok megnyithatják otthonuk belső tereit, fogadhatnak vendégeket a kertjükben, vagy korabeli fotókból készülő kiállítást tehetnek lehetővé a kerítésükön, udvarukban.

Az Almádiért Közalapítvány, a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület és több helyi civil szervezet szervezte meg a nyitott házak hétvégéjét a Kortárs Építészeti Központ Balaton-Felvidék Tájtéka projektszervezete, valamint az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém projekt támogatásával.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet Balatonalmádi épített örökségére, hagyományaira és múltjára, és közösségi élményt nyújtson mind a helyi lakosoknak, mind a városba látogató vendégeknek.

 

 

 

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Nagy Lajos/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva