ripost.hu | 2023.08.18. 10:00
Profi kincsvadászok találták meg a háborgó Balatonban elveszett jegygyűrűt
Diána és Julian Németországból érkezett a Balatonhoz, hogy együtt nyaraljanak a családdal, amikor SUP-ozás közben lecsúszott a férj jegygyűrűje. A fiatal pár kétségbeesve kereste az értékes ékszert a háborgó Balatonban rokonaikkal, de mindhiába.

Diána és német párja, Julian 2 éve házasok. A koronavírus-járvány ideje alatt házasodtak össze, így közös életük is izgalmasan indult, hiszen az esküvő előtti hétig azt sem tudták, hogy megtarthatják-e az esküvőt rokonokkal. Most két évre az esküvőre újabb izgalmas történés zavarta meg a pár nyugalmát: egy augusztus eleji balatoni nyaraláson a Balatonba esett Julian jegygyűrűje a balatonfüredi Esterházy Strandon.

Diána és Julien hat éve alkot egy párt, két éve pedig házasok is Fotó: Olvasói fotó

A Balaton fenekére, közel 2 méter mélyre esett a gyűrű

Diána épp a parton volt 8 hónapos kisbabájukkal, amikor Julian életében először SUP-ra állt az Esterházy Strandon. A kísérletezés közben a férfi elvesztette az egyensúlyát és a vízben kötött ki. Valószínűleg ekkor eshetett le a jegygyűrű, ami mindkettőjüknek különleges eszmei érték volt.

Az egész családunk legalább egy órán keresztül kereste a gyűrűt, de az iszapos, mély, nyugtalan vízben esélyük sem volt, még búvárszemüveggel sem. Én eközben mit sem sejtve vigyáztam a parton a 8 hónapos kisbabánkra– mesélte Diána, aki férjével együtt kijózanítónak érezte, hogy velük is megtörténhet ilyesmi, hiszen sosem hagytak még el semmit.

– A gyűrű egy tárgy és nem ez teszi a kapcsolatunkat erőssé vagy széppé. Persze ez a gyűrű a házasságunk szimbóluma, így egyből azt beszéltük, hogy újat kell csináltatnunk, mert nem gondoltuk, hogy esetleg még meglesz – árulta el Diána, hiszen ekkor már napok óta nem volt meg a gyűrű, ráadásul vihar is érkezett, ami felkavarta a vizet.

 

Diána és Julian gyűrűjének belső oldalán a nevük kezdőbetűje, az örökkévalóság jele, illetve a házassági dátumuk is szerepel Fotó: Olvasói fotó

 

A kilátástalan helyzetben Diána nagynénje a Facebookon közzétett egy bejegyzést a gyűrű eltűnéséről és, arról hogy 500€-t kap a becsületes megtaláló.

– Először Imre Lajossal vettük fel a kapcsolatot, aki nagyon kedves és segítőkész volt. Mivel azonban nem volt épp palackja, így nem tudott merülni. Végül Kákonyi Gábor ráírt a nagynénémre, hogy ők is tudnának jönni, ha még nincs meg a gyűrű, így elindultak a hosszú útra, Tolnáról – Gáborék 130 km-t autóztak azért, hogy még Diánáék hazaútja előtt megtalálják a gyűrűt. Küldetésüket forgalmi dugó, a keresést pedig vihar is nehezítette, de végül sikert arattak.

Gáborék profi gépekkel álltak neki a keresésnek Fotó: Kákonyi Gábor

 

Három perc alatt meglett

Kákonyi Gábor és Apellshoffer Endre külön engedélyt kaptak a strand vezetőségétől, hogy kutatást végezzenek az eltűnt gyűrű miatt. Pontos tervezés és gépbeállítás után meg is kezdték a keresést.

– A 170 cm mély víz ellenére az első határozott jel után sikerült a felszínre hozni a jegygyűrűt. Az az öröm, ami a tulajdonos arcán látszott, az számunkra felbecsülhetetlen érzés volt! Nekünk pedig egy felejthetetlen élmény és mentés a sok közül – nyilatkozta Kákonyi Gábor, aki elmondta, hogy az elmúlt 20 évük leggyorsabb mentése volt Diánáék gyűrűje, amit 3 perc alatt megtaláltak a vízben.

– Nagy volt az öröm mindkét oldalon: Julian átvette a gyűrűt, Gáborék pedig megkapták a megérdemelt jutalmat. Ez egy szuper történet az egész családnak, amit még jó ideig emlegetni fogunk – zárta gondolatait Diána, akiknek végül boldogan zárult nyaralásuk, és gyűrűjükkel együtt térhettek haza Németországba.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: ripost.hu
Nyitókép: ripost.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva