likeBalaton.hu | 2023.08.19. 07:00
Rendőrautó előtt előzött szabálytalanul a 77 éves férfi Balatonalmádiban
Eljárás volt érvényben a férfi ellen, aki a rendőrautó előtt közlekedett szabálytalanul.

Eltiltás alatt állt a szabálytalankodó sofőr

A záróvonalat átlépve, egy nem megfelelően belátható szakaszon hajtott végre előzést egy autós 2023. augusztus 11-én 14 óra 10 perckor Szentkirályszabadja határában. A rendőrautó éppen a szemközti sávban haladt, melynek vezetője az ütközés elkerülése érdekében a jobb oldali padkára húzódott, majd a megkülönböztető jelzést használva az úton megfordult és a szabálysértő után hajtott.

A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, csak amikor a szolgálati autó megelőzte és megállt előtte. Az intézkedés során kiderült, hogy

az autó vezetőjét korábban, egy ugyanazon az útszakaszon elkövetett szabálytalan előzés miatt több hónapra eltiltották a vezetéstől, mely még érvényben volt.

A rendőrök a 77 éves balatonalmádi férfit előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. Az elkövetett szabálysértések miatt a balatonalmádi férfival szemben további két eljárás is indult.

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: police.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva